Hjejlen – lyden af nostalgi – Silkeborgsøerne og Skyttehusets Camp.

Hjejlen

Hjejlen – mere end sejlads på smukke vande

Tuuuuuuuuth!

Som at være tilstede under indspilningen af en gammel filmklassiker, omhandlende livet i den amerikanske delstat Mississippi. En delstat opkaldt efter den enorme Mississippi-flod, hvor blues, nærmere betegnet Delta Blues, lod sine skæve, men samtidig taktfaste toner og rytmer, svæve over flodens vand og senere ud over resten af verden.
Sådan starter jeg denne sammenligning med/min fortolkning af, lyden af Hjejlen. Dette kun fra et bestemt sted ved Silkeborgsøerne.

Når floddamperne tudede i de mange film om området, blev lyden kun mere klar og forstærket, hvor floden blev snævrest. Lyden betød sikkert for mange af områdets beboere, bl.a. nye penge, kunder, nye varer, mere arbejdskraft, starten på en ny rejse i tilværelsen eller det modsatte…
Denne specielle oplevelse af lyd, som er hvad vores fantasi tillader den at være, findes her i Danmark.

Ét sted ved Silkeborgsøerne får man denne unikke oplevelse. Den nostalgiske tuden helt ind i krop og sjæl, så kuldegysninger og rørende uforklarlige sammenfald over noget eller ingenting, rammer en som et lyn fra en klar himmel.

Svejbæk Snævringen

Lige før Hjejlen rammer den snævre passage før Skyttehusets Outdoor Camp og tuder, så er det med at være derinde et sted. Lyden indsnævres af passagen og føres videre langs høje bøgetræer og smukke douglas-graner. Et langt tungt pust, som ellers hørte fortiden til, rammer marv og ben…

En lydoplevelse jeg håber andre også kan få noget ud af.

/Jari.

Hjejlen – information

Læs mere om Hjejlen her: Bådene…

Skyttehusets Outdoor Camp ved Svejbæk Snævringen: Camping og hytter…

error: Content is protected !!