De gode ravsteder

De gode ravsteder – info

De gode ravsteder kan du læse om i denne artikel. Nogle er naturligvis bedre end andre. Det både når det kommer til stabilitet i fund og gennemsnitsstørrelse.

Nogle steder er så overfyldte af ravsamlere at det til tider kan betale sig, at søge via. brugen af en ravlygte om aftenen/natten, Man kan også gå videre langs stranden, hvor andre ikke “orker at gå hen”. Nær ét godt sted er ofte et andet. Det er de uomtvistelige fakta for ravsteder i Nordjylland.

Det kan betale sig at lære sig selv “ravfinderi” i dagslys. Selvom det er langt nemmere at gå i mørket med en ravlygte, er det ikke altid en fordel. Falder vandet eksempelvis rigtigt eller er bølgerne rigtige i forhold til rav om morgenen eller midt på dagen, så kan de findes allerede der. Det er der ofte nogen der ved, hvilket betyder at stykkerne ikke er der når mørket falder på. Det samme gør sig gældende for de rigtige forhold i de mørke timer naturligvis…

Stederne

Guldkysten
Denne strækning ligger imellem Frederikshavn Marina og Sæby. Pladsen er uhyre stabil. Den bedste del starter på den sydlige side af udmundingen af Bangsbo Å og fortsætter ca. 1,5 km.-2 km. derfra mod Sæby.

Her kan være godt året rundt. Vinterhalvåret er at foretrække generelt.

Sæby
Øst for Sæby kan man finde rav. her er ofte mindre stykker, men når der endelig er en stor, kan den være særdeles stor. 2 tyskere fandt et stykke imellem Sæby og Lyngså på 1,5 kg. for nogle år siden. Flere omkring 500 gram til kiloet er fundet siden.

Vinterhalvåret er at foretrække.

Lyngså
En strand man kan være rigtig heldig langs. Store stykker og nogle dage mange. Her kan det betale sig at gå længere ture.

Bedst i vinterhalvåret.

Hanstholm
Man kan finde rav både syd og nord for Hanstholm. Sydsiden er oftest at foretrække. Her kan man både lede længere inde på land, samt helt nede ved vandet.

Godt året rundt.

Hamborg
Hamborg Strand ligger lidt nord for Hanstholm og er til tider besøget værd. Her findes oftest store stykker. Ulempen er, at der ikke er mange stykker langs strækningen generelt. På grund af gennemsnitsstørrelserne på ravet, er dette alligevel en af de gode ravsteder.

Bedst i vinterhalvåret.

Klitmøller
Klitmøller skal besøges i de tidligste morgentimer om sommeren. Der er få surfere stået op. Her kan findes ret store ravstykker, men generelt er der ikke mange stykker i det hele taget.

Bedst i vinterhalvåret, men kan levere året rundt.

Nørre Vorupør
Nørre Vorupør kan være god året rundt. Nogle dage finder man flest syd for molen andre dage nord for.

Bedst i vinterhalvåret, men kan levere året rundt.

De gode ravsteder – Ravlygter

Ravlygterne har vundet frem i Danmark. De er da også særdeles effektive. For dem der brænder for at finde rav, de der ikke har andet at lave når mørket falder på eller for dem der ikke kan sove, er dette en utrolig hyggelig og spændende beskæftigelse.

Alle kan finde rav med en ravlygte.


Den første onlinebutik med lygterne eksisterer stadig. Se om der er en til dit behov her: Ravlygte.dk


error: Content is protected !!