Fiskeri i Silkeborg indre by – 20 km. fra Bryrup Camping

Tilbage til Bryrup Camping

Fiskeri i Silkeborg indre by – info

Fiskeri i Silkeborg indre by er lig med spændende fiskeri efter en bred vifte af fiskearter. Både for børn og voksne, endda midt i den centrale del af byen. Caféer, broer og kammerslusen, hvor sidstnævnte sørger for, at kanosejlads mellem søerne kan foregå kendetegner området.

Man har også anlagt en faunapassage/et stryg på 90 meter mellem Langebro og Papirgangen, som bestemt også er en del af oplevelsen, når man besøger denne del af Silkeborg.

Mellem is-spisende børn og “talende”, tamme ænder, kan man fra land. når der fiskes her, fange rimte, skalle, aborre, søørred, gedde.

Man skal dog være opmærksom på fredningszoner, som kan ses her: Silkeborg fredning

Børn og unge under 15 kan fiske gratis, hvor pilene peger på kortet her under – fra 18-65-årige skal have statens fisketegn. Personer fra 15 år og op, skal i tillæg købe et fiskekort til Silkeborgsøerne (også gældende for indre by) som kan købes hos Skyttehusets Camping, samt online her: Fiskekort Silkeborg

Her ses slusekanalen i Silkeborg Indre by.

Slusekanalen – fiskeri i Silkeb0rg indre by

Vand og bundforhold:

Denne kanal grænser op til slutningen af stryget og ender ved slusen ved Langebro. Kanalen er mellem 1,3 meter og 1,5 meter dyb, og kun 50 meter lang. Vandet er generelt klart.
Bunden er kedelig og mudret, med få grødeplanter hist og pist.

Fiskearter og årstider:

Søørred: I kanalen går de store søørreder til tider ind, men de er svære at lokke til hug, når de er derinde.
Søørreden er fredet fra d. 1 november til 29 februar. Mindstemål: 40 cm.

Skalle og aborre: Er derinde konstant, oftest året rundt.
Intet mindstemål og ingen fredningstider.

Gedde: Gedderne er også at finde i slusekanalen året rundt.
Fredningstider: 01. april – 30. april – mindstemål: 60 cm.

Under geddefiskeri er det bedst, for både lystfisker og gedde, at benytte et stålforfang, da chancerne for at lande gedden formindskes uden, samt det ærgerlige i, at fisken skal svømme rundt med en krog i munden.

Remstrup Å – fra Papirgangen til Silkeborg Langssø

Vand og bundforhold:

Der er generelt ikke meget på bunden i Remstrup Å, men nogen steder er der dog flere grødeplanter end andre. Vandet er typisk klart og vanddybden ligger generelt mellem 1-2 meters dybde. Under kraftig regn, kan åen dog forekomme en smule grumset.

Fiskearter og årstider:

Søørred: Året rundt.
Søørreden er fredet fra d. 1 november til 29 februar. Mindstemål: 40 cm.

Skalle og aborre: Året rundt.
Intet mindstemål og ingen fredningstider.

Gedde: Gedderne er også at finde i slusekanalen året rundt.
Fredningstider: 01. april – 30. april – mindstemål: 60 cm.

Rimte: Året rundt.
Fredning – Ingen officiel fredningstid. Intet officielt mindstemål.

Fiskeri i Silkeborg indre by – fangstmetoder

Søørred: Søørrederne i området kan fanges med flue, spinner, wobler, orm, blink og gummidyr/jigs. Fiskeriet i Silkeborg by, egner sig i særdeleshed til fiskeri med spinner, især for begynderen eller den let øvede lystfisker. Ved at bruge en spinner har man både mulighed for at fange aborre, gedde og sjovt nok også rimte. Rimterne går gerne efter mindre spinnere, trods det, at den ikke betegnes som en rovfisk.
Kast spinneren skråt nedstrøms/med strømmen og lad spinneren, der hvor der er strøm, arbejde sig over mod egen bred, ganske som man vil gøre det efter laks eller havørreder, i de områder af eksempelvis Gudenåen hvor disse befinder sig. Også opstrøms kast/mod strømmen kan betale sig, da det også er en god måde at få spinneren i dybet på.

Spinnere med kraftigt farvede kroppe, med eksempelvis gul, orange eller rød, kan til tider være ret givtige, og gerne med et sølvblankt spinnerblad. Nederst i denne artikel/guide kan du se en video, hvor jeg har en 3-5 kg.´s søørred på i Remstrup Å, under fiskeri i Silkeborg indre by. Ørreden huggede på en spinner med gul/hvid krop og sølvfarvet spinnerblad.

Fluefiskeren kan med fordel bruge synkeline. Nogle steder er strømmen kraftig, så kun med synkende line er det muligt at affiske ordentligt i området. Der er også lige det, at der er en del mennesker i området. (Mange at passe på.) Så brug gerne et rullekast til at få fluen ud.
Små streamere som også bruges til kystfiskeriet er givtige, gerne med sølvtindsel og evt. orange og gullige farver ala Michey Finn m.fl.

Orm og prop eller orm fisket aktivt med 10-20 grams lod, hvor man kaster skråt nedstrøms og lader ormen glide tværs over mod egen bred, er også en velfangende mulighed. Man kan evt. “krydre” med et gult eller orange stykke garn bundet i linen ovenover krogøjet.

Rapala Woblere, todelte i orange versioner, evt. hvor man belaster med et lod 60 cm. oppe ad hovedlinen, for at få den ned i dybden, er også en god mulighed.

Små blink såsom Snurrebassern NO 0, 1 eller 2, eller Delfin Blink Kulpkrokodill  på 12 gram i sølv, er også spændende muligheder til fiskeri efter søørreder i Silkeborg indre by.

Skalle: Typisk anvendes der forskellige former for bund-rigs/opsætninger til fiskeriet her, hvor der enten fiskes statisk eller aktivt. Man har f.eks. et lod/en vægt på alt fra 10-15 gram, monteret ca. 40-50 cm oppe ad linen og en krog for enden ad denne. Rigget kastes ud med en orm eller 3 på krogen og enten vælger man at lade den ligge på samme sted eller også ruller man langsomt ind og giver små ryk i stangen, så bly og orm hopper henover bunden. Dette er naturligvis ikke en god metode når bunden er overbevokset, selvom vandet er klart, er det ikke altid man kan se hvad der er på bunden, så man må prøve sig frem.

Majs, brød/dej kan også bruges, også ved brugen af et ganske almindeligt flåd/en prop, et lod og en enkeltkrog.

Aborre: Gummidyr i hvid, gul, orange, grøn, sort, m.fl., med jigkroge/vægtbelastede kroge, er givtige året rundt. Også regnorm med prop eller på bunden er godt, spinnere som er tre-farvede, eller med blade i sølv eller kobber-farve, i str. 1,2,3,4 er givtige.
Aborrene hugger på alt, også flue, wobler og blink etc.

Gedde: Husk stålforfang til dette fiskeri… Gedderne fanges ofte på spinnere, woblere og blink under fiskeri i Silkeborg indre by. De står alle steder i området og hvor de er på dagen, samt hvor dem der gerne vil hugge er på dagen, må man finde ud af når man er i området.
Generelt er der ikke den vilde forskel på havd gedderne hugger på, når det kommer til farver, men alligevel vil jeg fremhæve spinnere med sølvblad, woblere i med hvid/gul, sølv/sort eller grønne/sorte farver – henad aborrefarver.
Synkende woblere er genrelt at foretrække. Dog ikke hurtigt synkende, da der ikke er dybt, men fordi der skal lidt vægt til, at få wobleren ned i vandet, i den, nogle steder, hurtige strøm.

Blink  med sølvfarve, og diverse aborre varianter er at foretrække året rundt her.

Rimte: Rimten er aktivt fødesøgende det meste af sommerhalvåret. Og når varmen er over os og sommeren kaster lys over Silkeborg, kan rimten fanges med brød, små woblere, fluer, mindre spinnere, majs og orm.

Udstyr til fiskeri i Silkeborg indre by:

Til fiskeriet ved “Silkeborg City”, kan man bruge fiskestænger fra 5-8 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 5 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.12-0.16 flet eller fireline –  eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Knæk og bræk med dit fiskeri i Silkeborg indre by.

Læs også om geddefiskeriet i Bryrup Langsø: Klik her…

/Jari – Camping og Fiskeri

Se videoen hvor jeg kæmper med en stor søøred her under. Klik på billedet:

Tilbage til Bryrup Camping
error: Content is protected !!