Tollundgaard Put and Take – 24 km. fra Bryrup Camping

Tilbage til Bryrup Camping

Tollundgaard Put and Take – info

Tollundgaard Put and Take er en af Danmarks smukkeste fiskesøer. Dette baserer jeg på, at jeg har besøget over 160 put and take søer rundt om i landet, kendte og ukendte, fra år 2013-2020, og flere hvis vi tager de 36 år med, jeg i alt har fisket.

Egentlig minder søen om en svensk skovsø. Mørk bund får vandet til at fremstå mindst ligeså mørkt, trods det, at det er tæt på krystal-klart. Store sten under vandet lyser op med et rødligt skær og graner er at finde rundt om det meste af søen. En herlig charme, men også en man skal vænne sig til, hvis man er vant til fiskesøer med fuld sigtbarhed.

Området omkring søen er velplejet og få meter fra søen, er det muligt at købe mad og drikkevarer.

Også gode toiletforhold er at finde tæt på søen, alt det og meget mere kan man læse om på deres hjemmeside, som kan ses her: Put and take…

Vand og bundforhold

Gennemsnitsdybden er omkring 1,5 meter, i hele søen. Maxdybde: 2 meter. Sigtbarheden i vandet er som nævnt, nærmest ikke eksisterende, grundet den mørke mosebund.
Der er grøde i vandet nær bunden og nogle steder i kanterne, men på grund af de specielle forhold, skal fiskeriet heller ikke foregå ved bunden. Dette kan du læse mere om længere nede under, Fangstmetoder.

Årstider – fiskearter i Tollundgaard Put and Take

Regnbueørred: Der udsættes regnbueørreder i søen året rundt. Disse kan også fanges året rundt.

Gedde: Der er gedder i Tollundgaard Put and Take, flest fra 1-2 kg. men som mange andre put and take søer rundt om i landet, er der altid chance for at fange moderen til dem alle.
Gedderne her kan fanges året rundt.

Fangstmetoder:

Regnbueørred: På grund af sigtbarheden i vandet, skal ørrederne i denne sø, gerne lokkes til hug så tæt på overfladen som muligt, lige under eller, i, overfladen. D.v.s. at man gerne må fiske højt i vandet med mindre blink, fluer, spinnere, gummidyr/jigs eller powerbait. Fisker man med orm, kan det betale sig at fiske dem max 20 cm under overfladen og gerne højere oppe i vandet. Dette kan evt. lade sig gøre ved brugen et lille bobleflåd. (gennemsigtigt) Og ved at fylde det halvt op, så har man kastevægt og dermed behøver man ikke lod/vægt/bly. Kun bobleflåd og en krog. Også et lille penneflåd (en slank prop) er brugbar til dette fiskeri. Sæt et par splithagl lige under flåddet og derefter krogen 10-20 cm. længere nede. Jo flere orm på krogen jo bedre. Fylde og liv er vitalt i denne sø, når det kommer til orm og kunstagn.

Hvide blink eller blink i hvid/sort, er gode året rundt i Tollundgaard Put and Take. Gerne nogle med liv i, som afgiver godt med vibrationer i vandet, som ørrederne kan følge og sanse. Også fluer i sort eller hvid er gode, men også den kendte flue, Cats Whisker, er god, hvid/gul.

Fisk gerne med powerbait i overfladen, enten statisk med bundrig/forfang eller bombardaflåd, hvor bombardaflåddet gerne må være flydende. Denne kan også fiskes med aktivt, så powerbaiten får lidt liv. Læs mere om put and take fiskeri og fangstmetoder: Klik her…

Gedde: Jeg anbefaler at bruge orange og sort, når der fiskes gedder i søen. Husk stålforfang. Uanset om det er flue, wobler, blink, jerkbait, swimbait, spinner, jig, shad eller en af de utallige andre gedde-muligheder for endegrej der er på markedet, er sort/orange storfangeren her. Fisk også efter gedderne i overfladen…

En stor spinflue fisket i overfladen hen under sommeren er en god ting, her er fylden næsten mere vigtig end farven. Gul/sort orange/sort eller grøn/sort er dog at foretrække. Læs mere om spinfluer: Klik her…

Udstyr:

Til fiskeri med spinner, blink, wobler eller powerbait på alm. vis i Tollundgaard Put and Take, kan en stang fra 5-8 fod bruges, alt andet vil være “overkill”/ i overkanten.
Til fiskeri med bombardaflåd, anbefaler jeg alt fra 9-11 fod.
Alt fra et hjul i str. 1000-3000 kan bruges. 0,12 flet eller 0,26-0,28 mm. monofil.

Husk fangstnet, det gør det der kaldes “landingen” af fiskene lidt enklere.

Jeg håber du får held med fiskeriet i Tollundgaard Put and Take

/Jari – Camping og Fiskeri

Deres hjemmeside: Klik her…

Tilbage til Bryrup Camping
error: Content is protected !!