Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 288
          [name] => Campingpladser Midtjylland
          [slug] => campingpladser-midtjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 288
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingpladser Midtjylland, beskriver de campingpladser i den midterste del af Jylland, som egner sig bedst til camping og fiskeri.

Under hver plads, kan man læse om fiskepladser tæt på hvor man kan overnatte, samt om hvilke fiskearter man kan fange hvornår.

Hver campingplads byder lystfiskere velkomne og har både renseborde, samt steder at tørre sit våde fisketøj.

Er man til aktiv familieferie for hele familien, byder campingpladserne i Midtjylland også på andre aktiviteter. Såsom, badning, vandreture, cykelruter, bordtennis m.m.

Nogle af pladserne ligger tæt på kysten, andre tæt på åer og søer. Så uanset hvilken form for lystfiskeri man er mest til, kan det findes hos vores campingpladser.

Campingpladser Midtjylland, byder på muligheder helt ude fra Vestkysten og over til Østkysten af Jylland, og alt der i mellem. Både de mere primitive pladser kan findes her, samt de 3-5 femstjernede luksus-campingpladser.

Kig her på siden og se om der en campingpladser, som passer til dig, din familie og jeres behov.

Rigtig god fornøjelse.

Camping og Fiskeri
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 366
          [name] => Hjarbæk Fjord Camping
          [slug] => hjarbaek-fjord-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 366
          [taxonomy] => category
          [description] => Hjarbæk Fjord Camping ligger i et ekstraordinært, smukt naturområde, tæt på flere spændende åer såsom Jordbro Å, Simested Å og Skals Å.
Hjarbæk Fjord er nærmest en del af campingpladsen og kører man en kortere tur i bil, rammer man et virkelig spændende område til fangst af havørreder ved udmundingen af fjorden, nemlig Louns Bredning.

[br] [br]
Det kuperede terræn på campingpladsen, bidrager til en ude-oplevelse i flere magiske dimensioner. Helt nede ved vandet får man oplevelsen af at være på en øde ø. De høje bakker, som majestætisk rejser sig bag en når man træder ned på stranden, lukker af for verden bag. Dette gør, at man med lidt fantasi, kun kan se vand, sten og sand foran sig, samt land på den anden side, langt, langt væk.
Fra de øverste plateauer på pladsen, har man en spektakulær udsigt over Hjarbæk Fjord. Når lyset rammer fjorden og der spejdes ud over vandet, funkler fjorden, som krystaller i solskin. Et uforglemmeligt syn!

[br] [br]

Hjarbæk Fjord Camping byder ikke kun på dejlig natur, men også løberuter, mulighed for kajaksejlads, golf, samt meget, meget mere...

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. læs mere her under:

 

 
          [parent] => 288
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 372
              [name] => Lystfiskeri nær Hjarbæk Fjord Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-hjarbaek-fjord-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 372
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 366
              [count] => 5
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 372
              [category_count] => 5
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Hjarbæk Fjord Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-hjarbaek-fjord-camping
              [category_parent] => 366
            )

        )

    )

)

Jordbro Å – ca. 11 km. fra Hjarbæk Fjord Camping – læs mere…

Tilbage til Hjarbæk Fjord Camping

I Jordbro Å kan man fange bækørreder og ål. Fiskeriet er bedst i sommerhavløret.Jordbro Å

Jordbro Å er indbegrebet af en lækker bækørred å. Med sine mange små sving, stryg, skyggende træer langs brinken, huller og strækninger med flagrende grøde, kan man være sikker på en god dag med både små og halvstore bækørreder.

Det klare vand i denne å, løber stærkt nogle steder og i andre dele af åen, falder det ned i et helt roligt tempo. Strækningen af Jordbro Å, som fiskekortet man køber giver adgang til, strækker sig fra lidt nordøst for Skivevej til en smule syd for Stoholm By. Strækningen starter på sin vis der hvor Skivevej bliver til Viborgvej.
Se priser og læs mere her – link: Fiskekort

Vand og bundforhold

Strækningen af Jordbro Å – dagkortet eller ugekortet giver adgang til, er generelt lavvandet. Gennemsnitsdybden er kun 60 cm. De 2 yderzoner af åen, byder dog både på langt dybere huller og varierede vanddybder generelt.
Grøde-plamager der giver strømlæ, grøderender, “skjulesten”, sand og grusbund samt lækre stryg, kendetegner Jordbro Å.

Vandet er generelt klart, men kan i kraftige regnskyl blive ret grumset.

Årstider – fiskearter i Jordbro Å

Bækørred: Sen forår og sommer.

Havørred: Forår, sommer og efterår.

Fangstmetoder:

Bækørred: Jeg vil beskrive 2 fangstmetoder til fiskeriet efter bækørreder, i denne vidunderlige danske å. Mest fordi, at den på sin vis ikke egner sig til meget andet. Derudover er det også de 2 mest givtige metoder, som jeg vil kalde, skræddersyede til Jordbro Å.

Tørfluefiskeri med let grej i klasse 2-4 er klart at anbefale. Gerne 7-8 fod. Åen er hverken bred eller dyb. Der skal ikke lange kast til at fange fisk og på nogle dele af strækningen, skal man gerne under træer eller bare generelt stå i trange “rum”, for at lægge det perfekte kast.
Der er også mange gode områder med plads til bagkast ved Jordbro Å, åbne vidder, men det er ikke altid der bækørreden stiller sig.
Det anbefalede grej er en helgardering. Desuden vil kraftigere grej, klart lægge en dæmper på fangst-oplevelsen af de generelt mindre bækørreder i åen.
Min erfaring er følgende… Uanset om hvilke insekter der er over vandet, så er mønsteret/brandet/navnet på fluen, ret ligegyldig, men derimod er det, at matche farven på egen flue, til de fluer bækørreden stiger til, langt vigtigere.
Sommetider kan størrelsen på fluen også have betydning. Det er en god ide generelt at have sorte, hvide, grålige og brune tørfluer med i forskellige størrelser. Derudfra kan man forsøge at ramme størrelsen på de levende insekter, man ser ørrederne stige til.
Fluefiskeri er hvad man gør det til, og ligesom med så meget andet i livet, er der altid nogen der gør det for kompliceret.

Spinnere i størrrelse 2-4 er effektive. Jeg vil anbefale Mepps, da rotationen på disse begynder idet spinneren rammer vandet og man starter indspinningen. Det har man brug for i korte kast, hvor hver en centimeters effektivt fiskeri, har betydning for fangst eller mangel på samme.

De spinnere jeg selv benytter, er spinnere med kobberblad eller sølvblad. Det er ganske unødvendigt at bruge andet, da de 2 farvevarianter er de bedste til opgaven.
Kroppen kan være både, sort, rød/gul, orange eller hvid, alle gode farver til bækørreden i Jordbro Å.

Havørred: Man kan finde de dybe huller i åen, i et af de mange sving, fiske i de dybe pools bag hvert et stryg, dette med en prop og orm. Men med spinner er man ikke kun afhængig af, om havørreden er sulten og derfor vil hugge af den grund alene, men åbner også for muligheden for hug, grundet provokation på en eventuel standplads. En standplads havørreden har taget for, at holde en pause på sin lange rejse fra havet, for samle kræfter før den trækker længere op i åen for at gyde. Eller hvor den vil tage føde til sig, ligeledes for at samle kræfter til den videre færd.
En sandplads er i dette tilfælde det samme som et revir eller territorie.

Jeg anbefaler de samme spinnere som til bækørreden i Jordbro Å, altså:

Mepps-spinnere i størrrelse 2-4. Gerne med kobberblad eller sølvblad.
Kroppen kan være både, sort, rød/gul, orange eller hvid.

Også som fluefisker er det muligt, at lokke havørreden til hug i Jordbro Å. Døgnet rundt.
Både tørflue og vådflue kan fange havørreder her.

Havørrederne skal gerne findes bag eller foran et stryg. Under åens brinker, i de dybere huller i sving, hvor vandet løber jævnt (uden hvirvler og strømændringer) samt ved åens lige men dybere strækninger. Sten og grødebanker som giver strømlæ er bestemt også et kast eller 2 værd.

Held med fiskeriet i Jordbro Å.

/Jari – Camping og Fiskeri


Læs også om denne spændende Å: Simested Å…


Tilbage til Hjarbæk Fjord Camping
error: Content is protected !!