Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 288
          [name] => Campingpladser Midtjylland
          [slug] => campingpladser-midtjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 288
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingpladser Midtjylland, beskriver de campingpladser i den midterste del af Jylland, som egner sig bedst til camping og fiskeri.

Under hver plads, kan man læse om fiskepladser tæt på hvor man kan overnatte, samt om hvilke fiskearter man kan fange hvornår.

Hver campingplads byder lystfiskere velkomne og har både renseborde, samt steder at tørre sit våde fisketøj.

Er man til aktiv familieferie for hele familien, byder campingpladserne i Midtjylland også på andre aktiviteter. Såsom, badning, vandreture, cykelruter, bordtennis m.m.

Nogle af pladserne ligger tæt på kysten, andre tæt på åer og søer. Så uanset hvilken form for lystfiskeri man er mest til, kan det findes hos vores campingpladser.

Campingpladser Midtjylland, byder på muligheder helt ude fra Vestkysten og over til Østkysten af Jylland, og alt der i mellem. Både de mere primitive pladser kan findes her, samt de 3-5 femstjernede luksus-campingpladser.

Kig her på siden og se om der en campingpladser, som passer til dig, din familie og jeres behov.

Rigtig god fornøjelse.

Camping og Fiskeri
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 366
          [name] => Hjarbæk Fjord Camping
          [slug] => hjarbaek-fjord-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 366
          [taxonomy] => category
          [description] => Hjarbæk Fjord Camping ligger i et ekstraordinært, smukt naturområde, tæt på flere spændende åer såsom Jordbro Å, Simested Å og Skals Å.
Hjarbæk Fjord er nærmest en del af campingpladsen og kører man en kortere tur i bil, rammer man et virkelig spændende område til fangst af havørreder ved udmundingen af fjorden, nemlig Louns Bredning.

[br] [br]
Det kuperede terræn på campingpladsen, bidrager til en ude-oplevelse i flere magiske dimensioner. Helt nede ved vandet får man oplevelsen af at være på en øde ø. De høje bakker, som majestætisk rejser sig bag en når man træder ned på stranden, lukker af for verden bag. Dette gør, at man med lidt fantasi, kun kan se vand, sten og sand foran sig, samt land på den anden side, langt, langt væk.
Fra de øverste plateauer på pladsen, har man en spektakulær udsigt over Hjarbæk Fjord. Når lyset rammer fjorden og der spejdes ud over vandet, funkler fjorden, som krystaller i solskin. Et uforglemmeligt syn!

[br] [br]

Hjarbæk Fjord Camping byder ikke kun på dejlig natur, men også løberuter, mulighed for kajaksejlads, golf, samt meget, meget mere...

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. læs mere her under:

 

 
          [parent] => 288
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 372
              [name] => Lystfiskeri nær Hjarbæk Fjord Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-hjarbaek-fjord-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 372
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 366
              [count] => 5
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 372
              [category_count] => 5
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Hjarbæk Fjord Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-hjarbaek-fjord-camping
              [category_parent] => 366
            )

        )

    )

)

Nørreris Put and Take – ca. 17 km. fra Hjarbæk Fjord Camping – læs mere…

Tilbage til Hjarbæk Fjord Camping

Nørreris Put and Take – info

Nørreris Put and Take består af 3 lækre og velplejede søer. Området omkring søerne er ligeledes lækkert og udsigten fra søerne ligeså.
Fra Nørreris Put and Take kan man se ned til Hjarbæk Fjord, hvilket giver naturoplevelsen på stedet en ekstra dimension.

Flotte læskure er opstillet rundt om alle søerne. Der er også 2 hyggelige træhuse som man kan sidde inde i, hvoraf den ene egner sig til større selskaber.

Der udsættes fisk jævnligt – flere gange om ugen.

Der forefindes køleskab og grill til fri afbenyttelse.

Det er muligt at køre i bil og parkere rundt om alle søerne.

Vand og bundforhold

Søerne er på henholdsvis 2.800 m2. 4.500 m2. og 7.500 m2.
Vanddybde: 3-4 meter på de dybeste steder. Generelt bliver der hurtigt dybt få meter ude fra vandkanten.
Vandet er rent og har en smule farve. Farven betyder intet for fiskeriet. Fiskene kan se agnen/maddingen man fisker med, og det er absolut det vigtigste. 

Årstider – fiskearter i Nørreris Put and Take

Regnbueørred: Regnbueørreden hugger året rundt i søerne. Og udsættes også året rundt. Laksefisken, som regnbueørreden også er, er i Nørreris Put and Take af bedste kvalitet, og kommer fra et af landets førende leverandører af fisk, til netop de danske put and takesøer.

Guldørred: Guldørreden (billedet øverst) udsættes jævnligt i søerne. De flotte fisk hugger gerne året rundt, men når de svømmer højt i vandet og gerne sammen i små eller større stimer, er de nemmest at fange, da de både virker nysgerrige og samtidigt som om, de opildner hinanden til at jage.

Kildeørred: Kildeørreden udsættes i perioder i Nørreris Put and Take. Den hugger også periodevist og at fiske decideret efter den, med mindre man kan se den i vandet, er ikke vejen frem. Men at håbe på en som sidegevinst eller overraskende hovedgevinst, er bedste mulighed.

Fangstmetoder – Nørreris put and take

Regnbueørred: Regnbueørrederne i søerne kan fanges på powerbait, spinner, wobler,  blink, flue, fiskeri med bombardaflåd og flue, UL-blink (ultra lette blink), gummidyr m.m. Fluefiskeren har kronede dage i sommerperioden, men også de der fisker med andet kan fange fisk om sommeren. Når vandet er varmt er det ofte sådan, at fiskene gerne vil have mindre byttedyr – fra vandet og fra luften: Insekter og småfisk etc. Fluefiskeren kan her gå ind og forsøge at imitere de små væsener med sine fluer. Ofte er det sorte fluer, hvide fluer, gul/hvide fluer, grønne fluer (evt. græshoppen) m. fl. der er gode til regnbueørrederne i Nørreris Put and Take. Formen på fluen er i mange tilfælde irrelevant for fiskene, men det er størrelsen ikke. Sommetider skal man bruge de helt små fluer, såsom nymfer, endda tørfluer i små størrelser. Andre gange vil de have større fluer med lange haler, en kraftig krop eller begge dele. Det må man finde ud af på dagen.

Powerbait fisket med bund-rig/forfang kan også være givtigt. Det er godt at bruge grøn, gul eller orange powerbait med glitter og hvidløg. Men også mange andre farver og smags-varianter fungerer her.  Fisk gerne 1,5 meter over bunden, dette kommer også an på dagen, men dybden jeg her nævner, er den bedste start-dybde og også den der fungerer generelt bedst i søerne.

Spinnere med kobberblad eller sølvblad og røde prikker fungere glimrende til regnbueørrederne i Nørreris Put and take, men også spinnere med sort blad og gule eller røde prikker, har vist sig ganske effektive.

Fiskeri med gennemløbsblink er effektivt året rundt. I Nørreris Put and Take er sort/hvid, sort/orange, lyserød/grøn de 3 farver som kort og godt, kan gardere alle årstiderne i søen. Brug gerne en D360´er eller en Trutta i dette tilfælde. Begge er glimrende til formålet.
Brug gerne de små varianter om sommeren og de lidt større på 10-12 gram i den kolde årstid. Men der er ingen regel uden undtagelse, så prøv dig frem på dagen.

Der er også nævnt andre fiskemetoder til Nørreris put and take længere oppe i teksten, fiskeri med bombarda-kasteflåd eksempelvis,
og her er et flydende bombardaflåd et godt bud, hvor man bruger splithagl til at få den valgte agn ned i dybden. Dette hvis fiskene ikke er at se i overfladen.
Hvis de er meget aktive i overfladen, fiskes powerbaitet, fluen, miniwobleren eller evt. Ul-blinket helt oppe i overfladen hvor fiskene er, uden at vægt-belaste med splithaglet.

Små alm blink er også en mulighed i Nørreris put and take, prøv evt. de mindste Møresilda på markedet eller de gængse små-blink lavet til put and take. Blinket kan sommetider være uhyre effektivt i put and take.

Guldørred: Guldørreden hugger gerne på farverne rød/orange, gul, hvid og sommetider sort. I reglen kan man sige at guldørreden gerne vil hugge på de farver den selv har på kroppen. Så finder man et blink, en flue, et glas med powerbait eller en spinner i rød/gul eller evt. orange, så er de ofte interesserede.
Affisk altid i samme dybde som fiskene svømmer i.
Svømmer guldørreden, i særdeleshed, i stimer eller højt i vandet, er det der de generelt skal fanges.

Kildeørred: Kildeørreden kan være svær at overliste, men med få ganske almindelige fiskemetoder, lykkedes det sommetider at kroge en landets smukkeste ørredarter/laksefisk.

Kildeørrederne hugger oftest på spinnere eller fluer. Med alt lige fra små nymfer til store bille-imitationer, får fluefiskeren til tider heldet med sig. Spinnefiskeren er ofte heldig med spinnere med sølvblad eller spinnere i skarpe røde eller orange farver. Kildeørreden hugger gerne på spinnere fra str. 1-4.

Uanset hvad man fisker med, så er der chance for en kildeørred eller 2. Der er ingen regel uden undtagelse, så selv kildeørreder har før faldet for powerbait. Men ikke ofte.

Udstyr:

Til fiskeri med bombarda-flåd, anbefaler jeg en stang på 10 eller 11 fod, et hjul i str. 3000  og en 0,15 fletline eller 0.30 monofil line. Brug gerne ca. 2 meter monofil-line som forfang mellem flåd og agn.

Til fiskeri med spinner, blink, wobler eller powerbait på alm. vis, kan en stang fra 5-8 fod bruges, alt andet vil være “overkill”/ i overkanten.
Alt fra et hjul i str. 1000-3000 kan bruges. 0,12 flet eller 0,26 mm. monofil. Jo mindre udstyr, jo bedre bliver oplevelsen af fiskenes styrke.

Husk fangstnet, det gør det der kaldes “landingen” af fiskene lidt enklere.

Jeg håber du får held med fiskeriet i Nørreris Put and Take

Find dem på facebook: Klik her…

/Jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Hjarbæk Fjord Camping
error: Content is protected !!