Randers Regnskov – en tropisk oplevelse for hele familien

Tilbage til Randers Fjord Camping


Tekst: Jari – foto: Irena Mathiasen (hvidhovedet brun lemur)
Camping og Fiskeri

Indledning:

Skyttefisken tager sigte, en myre kravler på bladet af et lille træ, midt i en dammen. En vandstråle skydes ud af munden på fisken og myren falder fortumlet ned i vandet. Et lynhurtigt angreb og myren er væk fra overfladen. En nysgerrig dværgsilkeabe, som er verdens mindste abe, kravler over skyttefiskens standplads, men ænser ikke den sprøjtende fisk og synes mere at være tiltrukket af os mennesker der ser på. Aben lyder næsten som en fugl der synger, når den kommunikerer, og med sine godt 100 gram, kan der måske heller ikke være meget “brøl”, over den søde, lille og spændende abe.

I Randers Regnskov møder man også Lemurer. De nysgerrige primater kommer ofte helt tæt på en, og sommetider vil de da også gerne røre. Men de gør ingenting.
Lemurer er det der kaldes halvaber, en form for primiv abe.

Mød også mange forskellige “almindelige og ualmindelige aber”, samt søkøer, flyvende hunde, komodo veraner, slanger, oddere, en panter, og arapaimaen, en af verdens største fisk, samt meget, meget mere…

Randers Regnskov er en tropisk oplevelse, som klart er nogle timer værd under campingopholdet. Regnskoven ligger ca. 27 km. væk fra Randers Fjord Camping.

Faciliteter

  • Regnskovscafeen
  • Terresse med udsigt over Gudenådalen
  • Toiletter
  • En elevator ved indgangen hæver kørestole og klapvogne op til forhallen
  • Hvis man ønsker at medbringe egen mad, kan den spises i enten det udendørs eller det indendørs madpakkeareal i Randers Regnskov, samt det meste af udendørsarealet i DanmarksParken.

Randers Regnskov

Tapir

SYDAMERIKA

En 2000 m2. stor kuppel med spændende levende væsener fra Sydamerika, bla. Tapir, søko, Arapaima, dovnedyr, skildpadder og pacuén, den nøddespisende fisk m. fl.
Der er varmt i kuplen, at lade jakken være i bilen eller at hænge den i Regnskovens garderobe, er en ret god idé.

Sort og hvid varilelemur

AFRIKA

En 500 m2, stor kuppel, med flotte dyr fra den afrikanske regnskov.
Se lemurer, aber, farvestrålende fugle, krokodiller m.fl.
Også her er ret varmt, så undlad at tage jakken på under rundturen. Nogle af lemurerne er ret nysgerrige og kommer gerne helt tæt på. Bevarer man roen, får man sig en herlig oplevelse i selskab med disse smukke og ret fascinerende skabninger.

Komodoveran

ASIEN

Gå også på opdagelse i den 700 m2 store Asienkuppel. Her møder man blandt andre dyr, gibbonaber, komodo varaner, asiatisk dværgodder, flodskildpadde, hulepindsvin og pragtegern.
Alle levende væsener er, ligesom i de andre kupler, indrammet i smuk natur med vand, vandfald, ruiner og smukke træer.

Albino Python

SLANGETEMPLET

Se ugiftige kvælerslanger helt tæt på. Nogle af slangerne kan være svære at se. De er godt kamufleret og man skal derfor nogengange bruge lidt tid på at få øje på dem. Andre kan ses meget næmt, som bl.a. den store Albino Python.

Randers Regnskov skulle efter sigende have Danmarks største albino python.

Aardvark fra Randers Regnskov

Aardvark

NATZOO

Mød de mærkværdigste skabninger i ly af mørket i Randers Regnskovs natzoo. En nøgen rotte, den selvlysende scorpion, en fisk med lunger, og den vanvittig søde aardvark med flere.

Der er ingen farlige dyr i mørket, men kun spændende og venlige skabninger, som trives bedst når solen er gået ned.

Randers Regnskov skriver om deres, måske,  mest usædvanlige dyr:

Navnet aardvark kommer fra Afrikaans of betyder ”jordsvin”, hvilket refererer til dens udseende og levevis. Dog er aardvarken slet ikke i familien med svin – eller myreslugere for den sags skyld, selvom den ligner en smule. Den er det eneste nulevende medlem af ordenen Tubulidentata og er således helt sin egen

Der er meget mere at se i Randers Regnskov

Vil man se de mange andre muligheder i Randers Regnskov, kan man besøge deres hjemmeside og læse om alle de spændende dyr man kan møde derinde.

Vi, Irena og jeg, har besøgt Randers Regnskov et par gange, og selvom jeg syntes prisen er lidt høj, har jeg altid gået derfra med en tilfreds og glad mine. Desuden støtter man også Randers Regnskovs Naturfond, oprettet med det formål at styrke indsatsen for at bevare truede dyr og planter samt hele økosystemer i bl.a. Ecuador. Læs mere her: Randers Regnskovs Naturfond

Rigtig god tur.

/Jari – Camping og Fiskeri

Et pragtegern:

Tilbage til Randers Fjord Camping
error: Content is protected !!