Søerne – 0 m. fra Skive Fjord Camping – læs mere…

Tilbage til Skive Fjord Camping

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Video og tekst: Jari – Camping og Fiskeri

Indledning:

Skive Fjord Camping har sine egne 2 hyggelige søer, velegnede til fiskeri for børn og børnefamilier. Søerne er fyldt med skaller, en del aborrer og om sommeren også ål. I videoen ovenover her, kan du se de lækre omgivelser der fiskes i. Begge søer er omgivet af skov og indhyllet i duften af skovbund og den salte luft fra fjorden, få meter borte.

Vand og bundforhold i søerne

Der er ikke meget grøde i søerne, som ligger lige ved siden af hinanden, men der kan dog forekomme en smule henover sommeren, dog, som nævnt, ikke meget.
Der er ikke nøjagtige tal på dybden, men de begge er bestemt dybe nok til, at man skal passe på. Det er desuden ikke anbefalelsesværdigt, at lade sine børn tage afsted på fisketur alene dertil. Mange steder er der dybt lige fra vandkanten. Bunden er desuden meget blød og muligvis er søen “bundløs”
Vandet er generelt en smule grumset, men ikke meget. Jo mindre vind, jo mindre grumset er vandet her.

Årstider – fiskearter ved Skive Fjord Campings søer

Skalle: Skallen er at finde i søerne året rundt.

Aborre: Aborrene er at finde i søerne året rundt.

Ål: Ålene ankommer om sommeren. Typisk fra juni til og med august.

Fangstmetoder:

Skalle: Til fangst af skaller kan man bruge orm, majs, brød, dej med mere… En prop eller et lille flåd, lidt vægt/bly og en krog og så er man godt fiskende. Skallerne svømmer i alle dybder og kan også fanges deri.

Aborre: Spinnere, små blink, jigs evt. i hvid, kan kastes ud og indspinnes aktivt med en smule succes, men orm fisket med en prop eller et flåd kan bruges med stor fordel i begge søer. Der er ikke meget at sidde fast i, i vandet, men der er masser af træer og bukse rundt om begge søer, hvor det kan ske. Brug derfor mindre udstyr/fiskestænger til fiskeriet.

Ål: Ålene har det godt i Skive Fjord Campings søer, der er masser af føde, især skaller. Men vi kan nemmest fange ålene med orm, en prop og et lod, dog kan en helt lille skalle sommetider lokke de helst store ål frem til hug.

Til fiskeriet ved campingpladsens søer, kan man bruge fiskestænger fra 5-7 fod, alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt.
– Kastevægt: Alt fra 0,5 gram op til 20 gram. Ikke kraftigere.
– Stivhed i stangen: blød/mellem/allround.
– Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 1000 til 2500.
Brug enten 0.08 mm.-0,10 mm. flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.20 – 0.28. mm.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Knæk og bræk og held og lykke med fiskeri i søerne ved Skive Fjord Camping

/Jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Skive Fjord Camping
error: Content is protected !!