Storå – 38 km. fra Søndervig Camping – læs mere…

Tilbage til Søndervig Camping

Storå laks

Storå – info

Storå er Danmarks anden-længste å. Hele 104 kilometer lang, ca. 54 km. kortere end Gudenå. I Gludsted Plantage har åen sit udspring, hvorfra den snor sig igennem det jyske landskab, før den når sit udløb i Nissum Fjord.

Åen er i dag kendt for sine mange laks. Det er da også i netop denne å, Danmarks længste laks er fanget. Hele 141 cm. lang.

Man skal have stats-tegnet for at fiske i denne å, samt et fiskekort til selve åen, som kan købes her: Fiskekort 

I perioder, ofte i sensommeren og om efteråret, kan der være særdeles mange laks i åen. Når det sker, er det muligt at fange en del laks på bare en dag. Man skal være opmærksom på, at der hvert år er kvoter på laksene i Storå. Se dem her: Kvoter…

Åen er mange steder let tilgængelig og alle kan være med. Storå er det bedste sted i Danmark for begynderen, når der skal fanges laks.

Der er flere regler i forhold til fiskeri i Storå-systemet. Mindstemål, fiskestop p.g.a. af varme, sæsonbetonet fiskeri m.m. Læs om reglerne i dette link: Regler…

Er man i tvivl om noget, kan man ringe eller skrive til Holstebro og Omegns Fiskeriforening og få mere info.

Årstider – fiskearter i Storå

Laks: Det er hovedsageligt laks der fanges i denne lækre å, men sommetider landes der også del en havørreder.

Storå er delt op i område A og  B.

A-området går fra Holstebro Vandkraftværk til udløbet i Felsted Kog. Her er lystfiskeri tilladt fra 16. april til 15. oktober. Zone 1 til 5.

B-området står for den øvrige del af Storå-vandsystemet. Her er tale om Storå øst og alle tilløb, både øst og vest. I dette område er fiskeri tilladt fra d. 1. marts til d. 31. oktober. Zone 7 til 10.

Se zonerne: Klik her…

Fangstmetoder:

Der er flere måder laksene i Storå kan fanges. Fluefiskeren har alle muligheder for at fange laks her, det samme har spinnefiskeren, som gerne vil gå med wobler, prop og orm, samt spinner eller blink.

Der kan naturligvis være svære dage, men arbejder man bare lidt hårdere og lidt længere på dagen, får man oftere fisk på krogen end ellers.

Spinnere med sølv- eller kobberblad er at foretrække. Bruger man kondomspinnere, så gerne med orange, gul eller sort krop. Spinnere imellem 15 og 25 gram kan benyttes.

Fisk gerne med spinneren langs kanten – ved egen og modsatte bred. Men laksene i Storåen kan såmænd også sagtens fanges i midten af åen. Foretager man 3 kast på systematisk vis, når åen affiskes meter for meter – et kast til modsatte bred, et i midten og til sidst, et langs egen bred, så er man godt på vej til sin første eller næste laks. I den rækkefølge kan man måske få fat i den nysgerrige laks, som er fulgt med fra modsatte bred eller midten, men som ikke huggede første gang.

Blink er også effektive til fangst af laks i Storå. Her er et bestemt blink utrolig givtigt. OGP Silling. Blinket er et gennemløbsblink, som roterer mange gange om sin egen akse. Vægtfordelingen på blinket gør, at man kan fiske det langsomt i hvert et høl, hvor laksen står og venter. Sillingen kan “stå” og rotere i strømmen dernede og nærmest affiske et område selv. Se en video med en Silling-fanget laks fra Storå her: Laks med Silling…

Brug farverne orange/sort – lyserød/perlemor (Pattegrisen) – sølv.

Prop og orm kan alle være med på. Selv en ung dreng eller pige, kan fange laks på denne facon. En begynder, som ikke har kaste- eller fisketeknik til at bruge evt. en spinner eller andet, kan sagtens få gevinst med en klassisk regnorm under en prop i Storå.

Fisk gerne nær bunden med ormen og lad proppen drive langs egen bred, i midten og langs modsatte bred, så vidt muligt. Dybden varierer i åen, så kun ved at forsøge sig frem, kan man finde ud af hvor dybt der skal fiskes. Det vigtigste er, at proppen kan glide så frit som muligt, men gerne må trække ormen hen over bunden. Bind evt. et lille stykke rød eller orange snor over krogen og lad gerne de 2 ender hænge og “slaske” sammen med ormene. Spar aldrig på ormene. Der må gerne være fylde.

En rød eller orange perle over krogen dur også.

Fluefiskeri efter laks i Storåen er der nogle personer, som har mere styr over end de fleste. De viser hvad med og hvordan i deres videoer på youtube. Følg en af dem her: Thomas Christensen

Se flere laks fra åen her: Laks

Knæk og bræk

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs mere om lakseåen med flere her: Åer nær Ringkøbing Fjord…


Tilbage til Søndervig Camping
error: Content is protected !!