Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 287
          [name] => Campingpladser Nordjylland
          [slug] => campingpladser-nordjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 287
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingpladser Nordjylland, beskriver de bedste muligheder for camping og fiskeri i denne del af Danmark.

Flere campingpladser ligger ude ved kysten, langs Limfjorden, samt ved åer, søer og fiskesøer.

Her er både tale om Vestkysten og Østkysten langs Kattegat.

Mange af campingpladserne i Nordjylland, har en lang og god historie bag sig, og derfor også mange årlige tilbagevendende gæster.

Både børn og voksne har muligheden for at finde noget at give sig til. Naturen i Nordjylland er betagende, shopping-mulighederne er mange og ønsker man sig f.eks. en tur i byen eller en tur ud for at spise i restaurant, så byder flere af landsdelens større byer på et væld af spisesteder.

Campingpladser Nordjylland, har alt samlet under ét tag. Spørgsmålet er, hvad kunne du tænke dig at prøve?

Vælg imellem campingpladser helt oppe fra Skagen, og ned til Mariager. Udover det, kan man også finde pladser i syd og i vest.

Ha en rigtig god campingferie i Nordjylland.

Camping og Fiskeri

 
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 463
          [name] => Dokkedal Camping
          [slug] => dokkedal-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 463
          [taxonomy] => category
          [description] => Dokkedal Camping henvender sig til alle Campister. Pladsen er omgivet af skov, ligger få minutters gang fra Aalborg Bugt i Kattegat og er placeret lige ved Lille Vildmose - Himmerlands Naturpark. Alt sammen lækkerier for dem, som ønsker oplevelser ude i naturen.

[br] [br]

En legeplads, klappedyr samt en hyggelig svømmehal, er alt sammen frit tilgængelig for pladsens gæstende børn og voksne.
For lystfiskeren er der også en del muligheder, såsom put and take fiskeri, kyst og fjordfiskeri efter eksempelvis havørred, hornfisk eller fladfisk.

[br] [br]

Fiskepladsen øst for campingpladsen er kendt for et særdeles god kystfiskeri efter havørreder i vinterhalvåret. Det kan man læse meget mere om her på siden...

[br] [br]

Dokkedal Camping er i høj grad familievenlig. Der arrangeres festligheder, ture og hyggelige stunder for børn og voksne i alle aldre, og der tænkes i nye tiltag hvert år, dette for at glæde og tilbyde spændende nyt til tilbagevendende campister, såvel som førstegangs-besøgende.

[br] [br]

Vi hat besøgt denne campingplads i Nordjylland. Læs mere her under:
          [parent] => 287
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 467
              [name] => Lystfiskeri nær Dokkedal Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-dokkedal-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 467
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 463
              [count] => 4
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 467
              [category_count] => 4
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Dokkedal Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-dokkedal-camping
              [category_parent] => 463
            )

        )

    )

)

Øster Hurup Havn – ca. 15 km. fra Dokkedal Camping – læs mere…

Tilbage til Dokkedal Camping

En fjæsing fra Øster Hurup havn

Øster Hurup Havn er både hyggelig og fiskerig, både i selve havnen og omkring den. Der er dog mest liv fra midt maj, hvor hornfiskene ankommer i enorme stimer. De mange hornfisk kan både fanges i havneudsejlingen og udenfor havnen, frem til ca. midt august.
Sidst i maj og det meste af sommeren igennem, kan man også fange den berygtede fjæsing, samt diverse fladfisk. Fjæsingen er giftig og skal behandles forsigtigt, men man må ikke glemme at fjæsingen, er en særdeles velsmagende og delikat spisefisk. Det vender jeg tilbage til længere nede i teksten.

I sensommeren kan man også fange makrel her, som ligesom hornfisken, ankommer i store stimer.

Hele året rundt kan man være heldig, at fange havørreder fra Øster Hurup Havn.

Fiskearter ved Øster Hurup Havn

Fjæsing

Fjæsingen hugger både på blink og sandorm samt børsteorm. Det vil stort set sige, at alt man fisker med fra denne havn, efter alle de andre arter som også er at finde her, sagtens kan blive spist af en fjæsing eller 2.

Når fjæsingen er kroget, er det en god ide at holde den på afstand når den hives på land… Uanset om man vil spise den eller ej, kan man med fordel benytte en lang tang til at løsne krogen med (min. 30 cm.). Tag derefter fat i undermunden på fjæsingen med tangen, tag krogen ud, og sæt den nænsomt ud i vandet igen. Skal den spises gør man følgende:
Slå fjæsingen ihjel, helst ved at slå den oven på hovedet, da den ellers kan sprælle og ramme hånden, skulle man forsøge at skære hovedet af.
Når den er død, tager man også her fat i undermunden med tangen. Derefter skærer man fra finnen bag gællelåget – lige ned – og derefter hen langs rygsøjlen på fjæsingen. En lækker filet er resultatet, uden pigge fra gællelåg eller ryg.

Salt og peber er alt man behøver af krydderier for at spise denne delikate fisk, da alt andet vil overtage den fine milde smag fjæsingen har.

Fladfisk

Til dette fiskeri skal der ikke meget til. Et forfang med et lod/bly for enden og et par kroge. De færdige forfang kan købes ganske billigt i alle landets grejbutikker og fungerer også ganske fint ved Øster Hurup Havn. Børsteorm eller sandorm sættes på krogen. Der kastes ud og linen strammes forsigtigt op, så der er kontakt til ormene. Når så fladfiskene hugger, kan det ses i stangen via. små ryk. Rykker det langsomt, sejt – trækkende i linen, er det højst sandsynligt en krabbe og forfanget kan med fordel flyttes, til et andet sted, da det ellers kan blive dyrt i orm.

Hornfisk

Dette fiskeri er sjovt for alle. Man kan stå på molen med en prop og et stykke sild og vente på at de springende, vilde og altid sultne hornfisk hugger og rykker proppen under vandet, eller man kan fiske med blink og mærke de mange små hurtige hug, når de forsøger at slå blinket ud af kurs, ganske som de gør det med de byttefisk de spiser, sild, tobis, brisling etc.

Makrel

Når makrellen/makrellerne ankommer, er der ofte mange lystfiskere på havnen. Her vil jeg IKKE anbefale at medbringe børnene, da der i forvejen ikke er meget plads og de mange makrelforfang, med de mange kroge, svinger ind over molen gang på gang.

Makrel kan også fanges på blink og sildestykker, sidstnævnte fisket med prop, fra molen i Øster Hurup.

Havørred

Man skal være lidt heldig for at fange en havørred fra Øster Hurup Havn. De er dog i området året rundt og der fanges da også fine havørreder fra havnen, og i den, for den sags skyld.

Ofte fanges havørrederne fra Øster Hurup Havn med blink i sølv, grøn tobis eller rødlige blink. Men da de som regel fanges ved et tilfælde, er det svært at pege på en bestemt farve frem for en anden.

Går man derimod nogle hundrede meter i sydlig eller nordlig retning fra havnen, kan man begynde at afsøge render og tangbælter for havørreder, med alt fra flue til blink og bombarda og evt. flue.

Knæk og bræk ved Øster Hurup Havn

/Jari – Camping og Fiskeri


Læs også om Mariager Fjord tæt på Campingpladsen og Øster Hurup her: Lystfiskeri i Mariager Fjord…


Tilbage til Dokkedal Camping
error: Content is protected !!