Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 287
          [name] => Campingpladser Nordjylland
          [slug] => campingpladser-nordjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 287
          [taxonomy] => category
          [description] => 
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 456
          [name] => Nibe Camping
          [slug] => nibe-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 456
          [taxonomy] => category
          [description] => Nibe Camping er placeret i et af de lækreste områder af Limfjorden. Øer, små vige og flere fiskerige åer med udløb få km. fra campingpladsen, er bare nogle af de ting som udgør helheden, i den perfekte fjordoplevelse og campingferie her. I Limfjordens lave vand i området, findes nogle af de største ålegræsbælter set i danske farvande. Disse udgør fødegrundlaget for tusinder af vandfugle, der opholder sig her i træktiden.

[br] [br]

Nibe Camping er en hyggelig familieplads, med masser af aktiviteter for børnene, herunder vandcykler, legeplads, badeland og minigolf, samt meget, meget mere.[br] [br]
For den eventyrlystne og voksne campist, er det uden tvivl en god idé, at medbringe sin kajak til området. Det lave vand giver sjældent høje bølger og naturoplevelsen ude på vandet er ganske fortryllende.
Cykler kan lejes på pladsen, for ligesom det kajakvenlige, sejlbare lave vand, er også områdets veje og stier ganske fremkommelige og hyggelige uden de store stigninger. Dette gør at man, uanset alder, roligt kan nøjes med at nyde naturen omkring Limfjorden, uden at skulle udføre den store kræftpræstation.

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. Læs mere her under:

 
          [parent] => 287
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 460
              [name] => Lystfiskeri nær Nibe Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-nibe-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 460
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 456
              [count] => 3
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 460
              [category_count] => 3
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Nibe Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-nibe-camping
              [category_parent] => 456
            )

        )

    )

)

Sebbersund (Nymøllevej) – 4,8 km. fra Nibe Camping – læs mere…

Tilbage til Nibe Camping
P4210524Tcopyright Nordfiskerekst: Jari – Foto: Udis – Camping og Fiskeri

Indledning:

En af de spændende og givtige fjordstrækninger man kan besøge når man gæster Nibe Camping, ligger kun 4,8 km. væk og starter efter 200 meter fredningszone, fra centrum af gennemløbet i dæmningen i Sebbersund. Intet fiskeri er tilladt indenfor en afstand af 200 m. fra centrum af gennemløbet i dæmningen i Sebbersund.

Vand og bundforhold

Når man har passeret fredningszonen/fredningsbæltet, kommer man, i nordvestgående retning, ind på en strækning med blød bund, muslinger, højtstående tangplanter og sten med mere. Waders er et must når der fiskes her, og man bør træde forsigtigt. Der er ikke huller, men stenene kan være store og er til at falde over hvis man ikke passer lidt på.

Årstider – fiskearter ved Sebbersund – Limfjorden

Ved Sebbersund – Nymøllevej, kan man fange havørred og hornfisk

Havørred: Havørrederne er i Limfjorden året rundt. Forår, tidlig sommer og efterår, er de bedste årstider til fangst af havørred på pladsen. Mindstemål: 40 cm.

Hornfisk: Hornfisken kan fanges fra starten af maj og ca. 4 måneder frem. Ingen fredningstider og intet mindstemål.

Både havørreden (typisk året rundt) og hornfisken i maj, juni og juli (august), kommer ind for at spise i området. Småfisk, rejer og tanglopper, nogen af de 2 arters bytteemner, holder nemlig til omkring den højtstående tang. Derudover afgiver den bløde bund varme, så også om vinteren trækker havørreden ind over her, da fødeemnerne trives godt, over den varmere bund i den kolde tid.

Fangstmetoder:

Hornfisk: Når hornfiskene er mange, hugger de på næsten alt. Når de jager i flok/stime virker det ofte som om, at de konkurrerer om byttet, men sommetider synes man at kunne se, at de tester/napper til f.eks. blinket på skift, måske for at undersøge.
Blink i diverse farver, fluer og sildstykker kan de fanges på m.m. For at læse om de mange og givtige metoder til hornfisken, kan man læse denne artikel fra vores magasin: Læs artiklen her…

Havørred: Havørreden hugger gerne på blink og fluer – og da der ikke er dybt i området, anbefales blink i mindre størrelser, eksempelvis kystwoblere, snurrebassen- gennemløbs-blink (No 2 og 3) eller større blink med lidt bredde på, da de falder langsommere i vandet.

Havørrederne i området foretrækker sølvblanke blink, rød/sort -kombination, hvid, kobber, tobis-grøn/sølv eller grå/sølv, samt sild-blå/sølv.

Hvad fluer angår, kan de fiskes med enten fluestang eller spinnestang i området. Nogengange går havørreden længere ude på strækningen og derfor er en spinnestang med et bombarda-flåd, klart at foretrække hvis man vil have fluen ud til fiskene.
Brug gerne flydende glasklare bombardaflåd over det lave vand, et 2 – 2,5 meter forfang mellem flåd og flue, gerne uden klemmebly etc.
Der må gerne fiskes langsomt med fluen, man kan forsøge sig med diverse variationer i indspinningen såsom, ændring af hastighed, små spinstop så fluen daler i vandet med mere.

Rejefluer – grå, lyserød, rød, hvid, sort, brun.

Andre fluer – kobberbassen og Mickey Finn.

Om man skal fiske hurtigt eller langsomt med blinket og lave spinstop eller ændre hastighed under indspinningen, afhænger af havørreden selv. Så her må man se hvad de vil hugge på, på selve dagen. Det samme gælder fiskeri med flue.

Knæk og bræk ved Sebbersund – Nymøllevej ved Limfjorden.

/Jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Nibe Camping