Bindslev Fiskepark – put and take – 13 km. fra Skiveren Camping – læs mere…

Tilbage til Skiveren Camping
Bindslev Fiskeparkcopyright NordfiskerTekst og Billede: Jari – Camping og Fiskeri

Indledning:

Bindslev Fiskepark er en velplejet og velfungerende put and take sø – masser af fisk bliver udsat og gæsterne tropper trofast op hver uge for at fange fange dem, de fleste med et godt resultat.
For at få Bindslev Fiskepark til at fungere som en fiskesø på bedste vis, har man valgt ikke at spare på udsætningerne af store ørreder op til og med 8 kg. eller de ugentlige udsætninger af nogle af landets mest spændende ørredarter.

Der udsættes fast ørreder i søen hver uge, herunder regnbueørred, bækørred, tigerørred, sommetider – guldørred m. fl.

Området rundt om Bindslev Fiskepark er velholdt, der er lækre læskure rundt om søen, skraldespande og bord/bænke-sæt. Desuden har man bygget et lille hyggeligt træhus, hvori man kan sidde i læ og evt. spise sin madpakke – godt og bekvemt på spisestole rundt om spisebordene, som er at finde derinde.
Via. selvbetjening (el-kedel + instant kaffe) er der gratis kaffe hver dag. Kaffe og el-kedel står i træhuset.

Søen ligger kun 13 km,. fra Skiveren Camping.

Fiskeriet

Bindslev Fiskepark er 4 m. dyb på det dybeste sted. Fiskeparken består af én stor sø, som må siges at byde på forskellige strækninger i forhold til vanddybde og udsende. En smuk sø i lækker natur og kuperet terræn.
Vandet er forholdsvis klart og lyst, at det ikke er krystalklart gør, at man kan kalde vandet i søen tæt på perfekt. Fiskene agerer ikke nær så forsigtigt i en trediedel grumset vand generelt, og samtidig er vandet klart nok til, at ørrederne kan se den agn der fiskes med, selvom de skulle være et par meter eller mere væk fra den.

Gennemløbsblink; Der er ikke noget at gøre. Vi kan ikke komme udenom at et hvidt/sort gennemløbsblink er velfangende i søen – gerne af mærket D360. Vælg gerne de bredere gennemløbsblink i få gram. Fisk blinket langsomt over bunden og så skal du bare se!

Derudover er farverne grøn/sort – ren hvid og kobber også værd at medbringe til søen.

Denne flotte ørred er fra Bindslev Fiskepark og huggede på en sort/hvid 360 gennemløber, 4 andre ørreder kunne heller ikke lade gennemløbsblinket være den dag – en god vane fiskene har i søen.

Video:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Fluefiskeri: Bindslev Fiskepark egner sig godt til fluefiskeri, ikke at der alle steder er lige meget plads til bagkastet, men de steder der er, er gode og rummelige. Derudover er det vigtigste, at fiskene gerne hugger på fluer i søen. Sorte fluer som fiskes nær bunden eller langs kanterne er givtige. Hvide og hvid/gule fluer som fiskes højt eller lavt i sommervarmen og høj solskin, alt afhængigt af hvor fiskene tager føde til sig, er et godt trick.

Uanset hvad man fisker med, powerbait, gennemløbsblink eller fluer etc. så er det vigtigt at se om fiskene er aktive højt i vandet eller de slet ikke viser sig. Og så er det med at fiske i den dybde man formoder fiskene er i, nogengange skal man forsøge sig frem, med mindre de viser sig synligt i overfladen – logisk set.

Grønne fluer, især græshoppere i lyse og mørke varianter, kan i realiteten bruges året rundt i Bindslev Fiskepark, men har bedst virkning i sensommeren. Der er dog ingen regel uden undtagelse.

Små nymfer, hvide, sorte, orange og røde er også gode at hive frem i sommervarmen.

P3310282

Powerbait; De lokale har held med at bruge både grøn, rød og gul powerbait når der fiskes med bund-forfang/tackle.

Et bly med hul igennem også kaldet gennemløbsbly, føres op ad hovedlinen – derefter en perle som fungerer som buffer mellem bly og den svirvel man skal binde for enden af hovedlinen som det næste.
Så tager man et stykke nylonline i tykkelsen 0.25-0-30 mm. (ca. 30-60 cm.) og binder i den anden ende af svirvlen og for enden af den line, en meget lille 3-krog i størrelse 10 eller 12. Powerbait flyder og med en større krog, synker baiten ganske ofte, alt afhængigt af hvor meget powerbait man kommer omkring krogen.
Form gerne baiten som en lang larve omkring krogen og læg den så i vandet for at se om den flyder. Det skal den til denne fiskeform. Kast ud og vent på bid, men husk at løsne bremsen, ellers når fisken at hive stang og hjul i vandet. Det sker hver uge et eller andet sted i Danmark.

Powerbait put and take

Spinnere: Denne del af guiden til at fange flere fisk i Bindslev Fiskepark er ganske enkel. Tag en Mepps spinner i str. 3 med. Den skal have et kobberblad med røde prikker – og så er den ged barberet. Der findes andre gode spinnere, men den nævnte er en klassiker igennem mange år og en velfangende en af slagsen i mange af landets put and take søer og danske åer for den sags skyld.

Bombarda: Kasteflåddet der kan sende selv de mindste agn 100 meter ud over vandet. Små blink, gummidyr/jighaler, fluer, powerbait, listen er uendelig. Man kan fiske næsten alt efter et bombarda-flåd.

Her kommer dog en ting vi vil fremhæve som det man skal prøve i søen. Magic Trout B-Maggot. Kunstige bi-maddiker lavet af Quantum.  Dette er farverne som kan noget i Bindslev:

Sort/gul – hvid – sort/rød – sort/hvid – orange/gul – grøn/hvid.

Fisk dem efter et ca. 2 meter langt forfang, 0.25 nylon eller tyndere. Brug en lille enkeltkrog så kun krogen stikker ud og skaftet er gemt i gummi-maddiken og sæt gerne et lille klemmebly 40 cm. fra krogen, kast ud i midten af søen og lad agnen synke til bunds og start en meget langsom indspinning.
Bombardaflåddet kan enten være flydende eller et gennemsigtigt glasklart intermidiate – langsomt-synkende.

Et stripper blink i hvid eller hvid/sort/rød, fisket nede ved bunden er uhyre effektiv efter søens mest aggressive ørredarter – bækørreden og tigerørreden.

Knæk og bræk i Bindselv Fiskepark!

/Jari – Camping og Fiskeri

Adresse:

Bindslev Fiskepark
Trynbakkevej 4
9881 Bindslev

P1010718

Tilbage til Skiveren Camping