Dvergetved Søpark Put & Take – ca. 20 km. fra Skiveren Camping – læs mere…

Tilbage til Skiveren Camping
En regnbueørred fra Dvergetved Søpark

Dvergetved Søpark er en spændende fiskepark i Nordjylland. Det er svært ikke at blive betaget af søerne og området.

Naturen i området er nemlig stort set uspoleret. Selv de ældre træskure/læskure står som var de bygget i gammel tid, dengang tingene blev bygget til at kunne klare et par århundrede uden at skulle restaureres.

Søerne har, alt afhængigt af øjnene der ser, en del charme over sig og er desuden placeret i et spændende kuperet terræn.
En stor sø, en børnesø og en, i forhold til de 2 andre søer, mellemstørrelse sø, står klar til lystfiskeren som kommer og vil prøve kræfter med en regnbueørred eller 2.

Vandet i Dvergetved Søpark er i reglen nogenlunde klart og nogle steder deri, kan man få fornemmelsen af at se ned i et stort akvarie. Kraftige regnskyl kan dog spolere enhver klar sø´s sigtbarhed.

Ved nedkørslen til søerne er der en stor grejbutik med utallige gode tilbud. Er man heldig, kan man finde kvalitetsgrej og udstyr til meget små penge. Butikken er en del af Dvergetved Søpark og er helt klart et besøg værd. Fluer i glimrende kvalitet koster eksempelvis kun 10 kr. stykket.
Som gæst hos Skiveren Camping, som kun ligger ca. 20 km. væk fra Dvergetved Søpark, kan man evt. finde sit grej til området omkring pladsen her.

Fiskeriet i Dvergetved Søpark

Der udsættes regnbueørreder fra 1-6 kg. i glimrende kondition. Fiskene kæmper godt også helt ned i de mindre størrelser.

Børnesøen fungerer også som en form for fluefiske sø. D.v.s. at unge og voksne gerne må tage fluestangen med til søen og fange 2 fisk pr. fluestang.

Man kan sige at de flotte naturlige søer giver mulighed for, at fiske med hvad som helst kreeret og designet til put and take fiskeri. Der er også naturlige fødeemner i søerne, men det har ikke den store indvirkning på fiskeriet, da ørrederne hugger villigt, som i alle andre put and take søer i Danmark.
Når der er naturlige fødeemner i søen, kan man bruge det til sin fordel som lystfisker. Der er f.eks. skaller i søerne, dem spiser ørrederne også i ny og næ. Så spinnere i str. 3 eller mindre blink i sølv eller kobber er ganske udmærkede at benytte i Dvergetved Søpark, da de imiterer skallerne ganske godt.

Gennemsløbsblinket, 360, i hvid/sort er det bedste allround gennemløbsblink til søerne året rundt. rød/gul eller ren hvid er også velfangende i perioder.

Dvergetved Søpark egner sig til fiskeri med bombarda-flåd. Kasteflåddet gør det muligt at fiske langsomt, at kaste langt og fiske med næsten hvad som helst for enden af linen. Grunden til at flåddet nævnes i forhold til Dvergetved Søpark er, at søerne ikke er specielt dybe og sommetider er der vandplanter som står højt nogle steder. Med et flydende bombarda-flåd, er det muligt at fiske små fluer, powerbait m.m. over det hele.

Powerbait i farverne hvid, sort, gul, regnbuefarvet, grøn, orange – alle med eller uden hvidløg – er givtige i Dvergetved Søpark

Fluefiskeriet er ikke så udbredt omkring søerne, men når der fiskes med flue, fanges en del ørreder på sorte fluer fisket langsomt lige under overfladen, sort/gule Montana fluer ligeså, men om sommeren er der stort set frit slag i farver og størrelser. Der er en del vanddyr som ørrederne spiser i søerne, de fleste af dem i mørke farver, derfor mørke fluer.

For de helt små børn eller voksne med hang til hygge, er det muligt at fiske med en lille prop, en lille krog og et par livlige orm. En skalle giver mindst ligeså meget glæde, som en ørred for de helt små lystfiskere.

Knæk og bræk i Dvergetved Søpark

/Jari – Camping og Fiskeri

Der er også andre arter i søen bl.a. stør, karper og ål.


Hvis man ikke er til put and take, kan man også læse om mulighederne for lystfiskeri i eksempelvis saltvand på: Frederikshavnguiden.dk


Stør Dvergetved Søpark

spejlkarpe dvergetved søpark

Tilbage til Skiveren Camping
error: Content is protected !!