Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 287
          [name] => Campingpladser Nordjylland
          [slug] => campingpladser-nordjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 287
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingpladser Nordjylland, beskriver de bedste muligheder for camping og fiskeri i denne del af Danmark.

Flere campingpladser ligger ude ved kysten, langs Limfjorden, samt ved åer, søer og fiskesøer.

Her er både tale om Vestkysten og Østkysten langs Kattegat.

Mange af campingpladserne i Nordjylland, har en lang og god historie bag sig, og derfor også mange årlige tilbagevendende gæster.

Både børn og voksne har muligheden for at finde noget at give sig til. Naturen i Nordjylland er betagende, shopping-mulighederne er mange og ønsker man sig f.eks. en tur i byen eller en tur ud for at spise i restaurant, så byder flere af landsdelens større byer på et væld af spisesteder.

Campingpladser Nordjylland, har alt samlet under ét tag. Spørgsmålet er, hvad kunne du tænke dig at prøve?

Vælg imellem campingpladser helt oppe fra Skagen, og ned til Mariager. Udover det, kan man også finde pladser i syd og i vest.

Ha en rigtig god campingferie i Nordjylland.

Camping og Fiskeri

 
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 419
          [name] => Skiveren Camping
          [slug] => skiveren-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 419
          [taxonomy] => category
          [description] => Skiveren Camping ligger helt ud til Nordjyllands fortryllende vestkyst. Når solen får duggen på stranden til at fordampe om morgenen, minder denne del af Vestkysten mest af alt, om en scene taget ud af et velskrevet eventyr.

Denne luksuriøse campingplads byder på et væld af spændende aktiviteter. Herunder luksus minigolf, fitness, swimmingpool og wellness. Man kan også begive sig ud på vandreture i Tversted Klitplantage eller f.eks. leg og sport i pladsens indendørs aktivitetshal m.m.

[br] [br]

Man kan som gæstende lystfisker på pladsen, nyde godt af de mange gode put and take søer i området. Om sommeren også havørred og havbars-fyldte kyststrækninger, samt spændende åer. Også Skagen Havn byder på spændende fiskeri efter flere end 20 forskellige fiskearter. Stranden foran campingpladsen er glimrende til lystfiskeri efter fladfisk, makrel, havbars og hornfisk. Markel og havbars er nemmest at fange i de sene aftentimer.

[br] [br]

Skiveren badestrand består af fint hvidt sand. Det bedste Danmark kan præstere.
Området omkring campingpladsen er en del af Tversted klitplantage og naturen er i mange henseender ret spektakulær. Familien kan roligt besøge Skiveren Camping, intet mangler, heller ikke god service.

[br] [br]

Vi har besøgt denne campingplads i Nordjylland. Læs mere her under:
          [parent] => 287
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 423
              [name] => Sport og aktiviteter hos Skiveren Camping
              [slug] => sport-og-aktiviteter-hos-skiveren-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 423
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 419
              [count] => 12
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 423
              [category_count] => 12
              [category_description] => 
              [cat_name] => Sport og aktiviteter hos Skiveren Camping
              [category_nicename] => sport-og-aktiviteter-hos-skiveren-camping
              [category_parent] => 419
            )

        )

    )

)

Tversted Klitplantage

Tilbage til Skiveren Camping

Tversted Klitplantage Jari

Tversted Klitplantage ligger lige ved Skiveren Camping. Klitplantagen er Nordjyllands ældste plantage og et yndet udflugtsmål for både lokale og turister. I området finder man både naturlegeplads, madpakkehus, grillpladser og udsigtstårne.

Er man interesseret i eksempelvis fugle, kan det nævnes at der kan ses flere forskellige spætter i plantagen, f.eks. flag- og grønspætte.
Fuglearterne – skovsneppe, duehøg og musvåge yngler hvert år i plantagen. I engen bag ved klitten kan man se vibe, dobbeltbekkasin og engpiber.

Der er 3 lækre vandreruter i Tversted Klitplantage som går igennem både skov, forbi spændende søer i området og igennem områder med ekstravagante plantevækster, såsom de fredede orkideer, hjertebladet fliglæbe og knærod. Tversted Klitplantage er mere end kan beskrives med ord. Den skal opleves.

Naturstyrelsen beskriver vandreruterne  i plantagen således:

Vandreture i området
Fra parkeringspladsen ved Tverstedsøerne udgår 3 vandreruter. Østerklitruten (blå rute), dækker den nordlige del af plantagen, mens Hjorts Søruten (grøn rute) dækker den sydlige del af plantagen. Ravklitruten (rød rute) når både Tverstedsøerne og udsigtspunktet Ravklit.

Østerklit (blå rute) – ca. 7 km
Ad Tranevej går Østerklitruten først gennem skov med bjergfyr. Her i kanten står små forkrøblede egetræer bevokset med lysegrågrønt lav, der efterlader en stemning af troldeskov. Vælger du at tage en afstikker fra ruten til Dybe Rende, kommer du til en lille, kunstig sø, hvor den oprindelige adgangsvej til stranden har ligget. Fra Østerklit Stokmølle går ruten videre på kanten mellem klit og skov, forbi Skiveren Camping, til den 28 meter høje Ravklit, som oprindelig var en vandreklit. Klittens vandring stoppede da plantagenblev tilplantet.

Ravklit (rød rute) – ca. 3 km
Den korte rute, Ravklitruten, går både til Tverstedsøerne og Ravklit. Turen til og fra Ravklit går malerisk gennem to alléer, enten på kanten af den tidligere vandreklit, med østrigsk fyr som espalier, eller gennem en allé af ædelgran og sitkagran. Bemærk skovbundens farvemosaik med skiftende grønne farver fra den lysegrønne rensdyrlav til den mørkegrønne revling. Den lilla lyng, der blomstrer fra juli til september, blander sig smukt i dette farvespil.

Hjorts Sø (grøn rute) – ca. 6 km
Den sydlige del af plantagen når du ved at følge grøn rute mod Hjorts Sø. Den første del af turen følger Plantørvej mod syd, inden den går ind i plantagen på stier omgivet af sitkagran, ædelgran og lærk. Turen til søen går af Laurits Møllers Vej, hvor man drejer fra af Hjort Vej mod Hjorts Sø. I 1860 boede Chr. Hjorts syd for plantagen. Han fandt sig en kæreste i Østerklit. Den sti han trådte mellem sin bolig syd for plantagen og Østerklit i nord bliver kaldt Hjorts Vej og har givet navn til søen. Stien mod søen er smuk med åben slette på den ene side og gamle forkrøblede egetræer på den anden side. Bemærk også lyse-sivene langs stiens kanter. I gamle dage brugte
man sivenes marv som lysvæge. Fra søen går turen mod Ravklit videre gennem et bakket, tilplantet klitlandskab mod parkeringspladsen. På den sidste del af turen bliver vegetationen mere åben med spredte skovfyr og
enkeltstående enebærbuske. Herfra kan du komme til naturlegepladsen via en bro over den dybe grøft.

Bemærk at Østerklit (blå rute) – ca. 7 km. går forbi Skiveren Camping.

Læs mere om Tversted Klitplantage og se ruterne på Skiveren Campings hjemmeside eller på Naturstyrelsens hjemmeside.

God tur.

Tilbage til Skiveren Camping
error: Content is protected !!