Møns Klint – ca. 15 km. fra Keldby Camping Møn – læs mere…

Møns Klint
Disse forord er at finde under hver af de kystpladser på Møn, som er beskrevet her i magasinet:
I løbet af et helt år er der få dage, hvor den almindelige lystfisker kan gå ned til en af de mange fiskepladser på Møn og fange en havørred. Generelt er der bedre steder i Danmark at fange havørreder, både når det kommer til antal af havørreder, men også ventetiden for at fange den store havørred. Men med det sagt, kan man være heldig at løbe ind i enorme stimer omkring Møns kyster og pludselig stå hvor der før ikke var en eneste fisk, for minuttet senere at stå imellem måske hundrede havørreder. Man kan også sige at når man virkelig har heldet med sig på Møn, så er den store havørred til tider ikke bare stor, men kan måske bedre betegnet som enorm. Derudover er de store havørreder ofte i god kondition og det er ikke ualmindeligt at stå omkring en time med en stor Møn-havørred på krogen.
Omgivelserne man fisker i nogle steder på Møn, er for de fleste lystfiskere både fisketiden og ventetiden værd.
Juni, juli og august byder på muligheder for at fange fladfisk fra de forskellige kystpladser, kast gerne et par sandorme eller evt. børsteorme ud hvor der er sandbund. Et alm. forfang med 2 kroge og et lod, er ganske udmærket til dette fiskeri.
Hornfiskene kan også fanges omkring Møn, dette typisk fra midt maj og ca. 2-3 måneder frem.
Waders er på de fleste kyststrækninger omkring Møn et must.
Fiskeri efter havørred – Møns Klint
Man har valgt på Møn at navngive flere områder på samme strækning, men da strækningen ikke er desideret lang, og da slet ikke for de kystfiskere som er vandt til at gå, så holder vi os til et navn her.
For at gå strækningen som dækker Møns Fyr, Store Klint, Lille Klint og Liselund, anbefaler jeg at parkere som vist her under og derefter gå norden om. Følg evt. stien anvist på stedet/ved parkeringspladsen til Møns Klint.
Klik på kortet for at finde vej til parkeringspladsen.
Strækningen er intet mindre end spektakulær. Billedet øverst er taget under en af vores fisketure dertil i april 2016.
Men sådan nogle omgivelser, behøver man ikke altid at få fisk på krogen.
Forår og efterår, er topmånederne for denne strækning, når det kommer til havørred. Om vinteren kan der komme torsk ind tæt på land, og vil man gerne fange dem, kan man forsøge sig med sildestykker, tobis, børsteorm eller sandorm, disse fisket med ganske alm. forfang – 2 kroge og et lod. Bunden er meget stenet, så forsøg at fiske i de lyse områder hvor der er dybt, men forsøg at få trukket maddingen så tæt på en evt. bevoksning som muligt når der er kastet ud. Det kræver lidt øvelse ikke at miste sit forfang i ny og næ, men kan man mestre tricket, er torsken med lidt held på vej med hjem i posen efter dagens fisketur. Man kan også fange fladfisk på denne måde ved Møns Klint.
Rejefluer, tobisfluer, streamere generelt, er at foretrække på strækningen.
Lange gennemløbsblink som kan kastes langt og som også kan fiskes dybt er en fordel at have i grejæsken. Gerne sølv, kobber, olivengrønne, sølvgrå samt brunlige blink.
Det er også nogle steder på strækningen en fordel, at have mindre blink med, som kan gå højt over stenbanker og revler under lavt vand m.m. Sølv, kobber, olivengrøn, sølvgrå, samt brunlige blink kan også bruges her.
Man støder ind i lækre undervands-omgivelser såsom badekar, stenrev, meget dybt vand, lavt vand, tangbælter, revler og andre spændende bundvariationer undervejs ved Møns Klint. Det er en meget lækker strækning og for øjne og sind, en yderst tilfredstillende oplevelse.
Knæk og bræk ved Møns Klint.
/Jari
