Array
(
    [0] => Array
        (
            [cat] => WP_Term Object
                (
                    [term_id] => 286
                    [name] => Campingpladser
                    [slug] => campingpladser
                    [term_group] => 0
                    [term_taxonomy_id] => 286
                    [taxonomy] => category
                    [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
                    [parent] => 0
                    [count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [1] => Array
        (
            [cat] => WP_Term Object
                (
                    [term_id] => 291
                    [name] => Campingpladser Sjælland
                    [slug] => campingpladser-sjaelland
                    [term_group] => 0
                    [term_taxonomy_id] => 291
                    [taxonomy] => category
                    [description] => Campingpladser Sjælland beskriver de campingpladser på øen, hvor de  bedste muligheder for camping og fiskeri er at finde. Vi har besøgt alle campingpladserne for at udvælge de bedste til dig. Alle pladserne er familievenlige og tilbyder alle flere muligheder for en aktiv familieferie. Nogen endda året rundt.

[br] [br]

Sjælland er fuld af spændende fiskemuligheder. Hver campingplads ligger lige ved nogle af de mest spændende fiskevande. Er man for eksempel til geddefiskeri i sø eller brakvand, kan det findes her. Hundredevis af kilometer kyst og chancen for at fange den helt store havørred, er også rundt om Sjælland.

[br] [br]

Åer hvor bækørreder, havørreder, aborrer og gedder, kan give hele familien fisk på krogen kan købes fiskekort til, samt put and take søer, hvor alle kan være med, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Campingpladserne på Sjælland, som er at finde her på siden, ligger alle tæt på gode fiskemuligheder. Og har samtidigt de fornødne faciliteter der skal til, for at have en god fiskeferie eller fiskeweekend.

[br] [br]

Benyt Campingpladser Sjælland og få mest ud af ferieopholdet.
                    [parent] => 286
                    [count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [2] => Array
        (
            [cat] => WP_Term Object
                (
                    [term_id] => 495
                    [name] => Skælskør Nor Camping
                    [slug] => skaelskoer-nor-camping
                    [term_group] => 0
                    [term_taxonomy_id] => 495
                    [taxonomy] => category
                    [description] => Camping i afslappet atmosfære og idyllisk natur, er det der må siges at kendetegne Skælskør Nor Camping. Det unikke nor, Noret, beliggende for foden af pladsen, er ikke bare omgivet af vidunderlig natur, men er også et spændende fiskevand, dejligt badevand og perfekt til kano og kajaksejlads.

[br] [br]

Selve Skælskør Nor Camping er en lille hyggelig plads, hvor der fra de fleste hytter og enheder, er udsigt til det brakke vand i Noret.
Fuglelivet er rigt både over og på vandet. Sommetider kan spændende, eksotiske og imponerende fugle ses fra pladsen, fugle på vej mod det kolde nord eller den varme sydlige halvkugle. Pladsen egner sig til campister i alle aldre. Der er dog ikke diverse aktivitets-muligheder for børn på selve pladsen, som så mange andre steder, men for det opdagelses- og eventyr-ivrige barn, er der både fisk at fange, frøer at studere, vand at bade i, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Uanset alder kan man med fordel også besøge Skælskør by, som er enormt hyggelig og som en pianist, spiller byen på flere tangenter for at opnå det perfekte stemningsfyldte gadebillede. Centrum ligger kun få minutters gang fra campingpladsen.

[br] [br]

Servicen på Skælskør Nor Camping er i top og alt i alt er denne hyggelige plads syd for Storebæltsbroen - absolut et besøg værd, dette for enhver med hang til en rolig campingferie, hvor timerne går sin gang og campingstolene er foldet ud, sat i liggeposition - så sommersolen kan varme de campister, som har lagt sig ud under den.

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. Læs mere her under:
                    [parent] => 291
                    [count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [3] => Array
        (
            [cat] => Array
                (
                    [0] => WP_Term Object
                        (
                            [term_id] => 500
                            [name] => Lystfiskeri nær Skælskør Nor Camping
                            [slug] => lystfiskeri-naer-skaelskoer-nor-camping
                            [term_group] => 0
                            [term_taxonomy_id] => 500
                            [taxonomy] => category
                            [description] => 
                            [parent] => 495
                            [count] => 4
                            [filter] => raw
                            [cat_ID] => 500
                            [category_count] => 4
                            [category_description] => 
                            [cat_name] => Lystfiskeri nær Skælskør Nor Camping
                            [category_nicename] => lystfiskeri-naer-skaelskoer-nor-camping
                            [category_parent] => 495
                        )

                )

        )

)

Lodsbroen – ca. 3,2 km. fra Skælskør Nor Camping – læs mere…

Tilbage til Skælskør Nor Camping
DSC00658Tcopyright Nordfiskerekst og foto af Jari – Camping og Fiskeri

Indledning:

Lodsbroen er vel nok den mest familievenlige fiskeplads ved Skælskør Fjord. En solid “mole” kendetegner stedet og tager man en klapstol med, kan fiskeriet ikke blive mere hyggeligt og afslappende.

Vand og bundforhold

Der er forholdsvis dybt lige nedenfor molen/kajen. ca, 3 m. Strømmen kan være stærk på grund af den kraftige påvirkning af ebbe og flod i den snævre fjord.
Sommetider, især om sommeren, kan der være meget tang i vandet.
I sejlrenden få meter ude, er der ren sandbund med sporadiske tangpletter. Man kan vadefiske fra Lodsbroen og helt ud til indsejlingen. Her går man ud vest for Lodsbroen/til højre for, hvor der er så lavt, at man kan følge sejlrenden hele vejen ud og affiske den.

Årstider – fiskearter ved Lodsbroen

Fra Lodsbroen kan man fange, havørred, skrubbe, hornfisk og torsk.

Havørred: Havørreden kan fanges hele året rundt fra Lodsbroen. Når havørreden skal fanges her, er det nemmest forår og efterår, grundet mindre tang i vandet. Men rammer man tidspunktet eller dagen, hvor der ikke er så meget tang i sommerperioden, er chancerne også ganske gode der. Mindstemål 40 cm.

Skrubbe: Der er gode chancer for fangst af skrubbe hele året fra Lodsbroen. Forår, sommer og efterår er dog bedst. Hunskrubben er fredet fra d. 01. februar – 30. april. Mindstemålet er 23 cm. året rundt.

Hornfisk: Hornfiskene er at finde udfor og omkring Lodsbroen fra ca. start maj og ca. 3 måneder frem, hvert år. Der er intet mindstemål på hornfisk.

Torsk: Torsken kan fanges året rundt fra Lodsbroen, men når kulden sætter ind, er chancerne størst. Vinterhalvåret – forår og efterår er at foretrække, når torsken skal fanges fra land her. Mindstemål 35 cm.

Fangstmetoder:

Havørred: Den mest brugte metode til fangst af havørred fra Lodsbroen, er fiskeri med blink. Her kan bruges sølv, hvid, kobber, tobis eller evt. rød/sorte blink. Vælg gerne blink der roterer godt i vandet, så man kan stoppe indspinningen over det dybere vand og lade blinket arbejde i selv, når strømmen er stærk. Ganske som man gør det i en å eller en flod. Der kan også vadefiskes fra Lodsbroen og hele vejen ud til indsejlingen.

Skrubbe: Fiskeri efter fladfisk er dejligt afslappende og enormt hyggeligt. Et forfang med en eller 2 kroge bruges, hvor der i enden er et lod/bly som kastevægt. Forfangene kan købes i alle grejbutikker til ganske få penge. Brug skalrejer på krogen/krogene, kaste ud og afvent hug/bid.
Når skrubben hugger, kan man enten vælge at give modhug eller vente og håbe på, at skrubben kroger sig selv. Dette kan ses ved konstante ryk i stangen. Også børsteorm eller sandorm kan bruges til fiskeriet efter skrubber fra Lodsbroen ved Skælskør.

En stang med kastevægten 10-30 gram anbefales. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Bruge enten 0.15 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Hornfisk: Når hornfiskene er ankommet i starten af maj er der ofte mange af dem.
I den lokale fiskeforhandler i Skælskør, kan man købe sildefiletter. Disse skæres i små strimler. Derefter kan man ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden, helt ind i munden, som er blødere.
Også skalrejer er effektive til fangst af hornfisk ved Lodsbroen og kan fiskes med på samme måde.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, der er stort set er altædende.

Torsk: Når der fiskes efter torsk fra Lodsbroen, er det en fordel at bruge forfang, som man gør det til fladfiskene. Også her er skalrejer givtige. Kast gerne 5-10 meter ud fra Lodsbroen hvor sejlrenden er. Der er dog dybt lige nede foran også, så giver det intet længere ude, så prøv der. Giv gerne modhug når hugget mærkes eller ses på stangen. Blinkene som fungerer til havørred, makrel og hornfisk, er også dem der fanges torsk på. Dog kan skrappe farver sommetider vise sig at fremprovokere flere hug, fra de altid sultne torsk.

Jeg håber du får held med fiskeriet fra Lodsbroen.

/Jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Skælskør Nor Camping
error: Content is protected !!