Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 291
          [name] => Campingpladser Sjælland
          [slug] => campingpladser-sjaelland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 291
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingpladser Sjælland beskriver de campingpladser på øen, hvor de  bedste muligheder for camping og fiskeri er at finde. Vi har besøgt alle campingpladserne for at udvælge de bedste til dig. Alle pladserne er familievenlige og tilbyder alle flere muligheder for en aktiv familieferie. Nogen endda året rundt.

[br] [br]

Sjælland er fuld af spændende fiskemuligheder. Hver campingplads ligger lige ved nogle af de mest spændende fiskevande. Er man for eksempel til geddefiskeri i sø eller brakvand, kan det findes her. Hundredevis af kilometer kyst og chancen for at fange den helt store havørred, er også rundt om Sjælland.

[br] [br]

Åer hvor bækørreder, havørreder, aborrer og gedder, kan give hele familien fisk på krogen kan købes fiskekort til, samt put and take søer, hvor alle kan være med, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Campingpladserne på Sjælland, som er at finde her på siden, ligger alle tæt på gode fiskemuligheder. Og har samtidigt de fornødne faciliteter der skal til, for at have en god fiskeferie eller fiskeweekend.

[br] [br]

Benyt Campingpladser Sjælland og få mest ud af ferieopholdet.
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 495
          [name] => Skælskør Nor Camping
          [slug] => skaelskoer-nor-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 495
          [taxonomy] => category
          [description] => Camping i afslappet atmosfære og idyllisk natur, er det der må siges at kendetegne Skælskør Nor Camping. Det unikke nor, Noret, beliggende for foden af pladsen, er ikke bare omgivet af vidunderlig natur, men er også et spændende fiskevand, dejligt badevand og perfekt til kano og kajaksejlads.

[br] [br]

Selve Skælskør Nor Camping er en lille hyggelig plads, hvor der fra de fleste hytter og enheder, er udsigt til det brakke vand i Noret.
Fuglelivet er rigt både over og på vandet. Sommetider kan spændende, eksotiske og imponerende fugle ses fra pladsen, fugle på vej mod det kolde nord eller den varme sydlige halvkugle. Pladsen egner sig til campister i alle aldre. Der er dog ikke diverse aktivitets-muligheder for børn på selve pladsen, som så mange andre steder, men for det opdagelses- og eventyr-ivrige barn, er der både fisk at fange, frøer at studere, vand at bade i, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Uanset alder kan man med fordel også besøge Skælskør by, som er enormt hyggelig og som en pianist, spiller byen på flere tangenter for at opnå det perfekte stemningsfyldte gadebillede. Centrum ligger kun få minutters gang fra campingpladsen.

[br] [br]

Servicen på Skælskør Nor Camping er i top og alt i alt er denne hyggelige plads syd for Storebæltsbroen - absolut et besøg værd, dette for enhver med hang til en rolig campingferie, hvor timerne går sin gang og campingstolene er foldet ud, sat i liggeposition - så sommersolen kan varme de campister, som har lagt sig ud under den.

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. Læs mere her under:
          [parent] => 291
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 500
              [name] => Lystfiskeri nær Skælskør Nor Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-skaelskoer-nor-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 500
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 495
              [count] => 4
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 500
              [category_count] => 4
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Skælskør Nor Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-skaelskoer-nor-camping
              [category_parent] => 495
            )

        )

    )

)

Noret – 0 km. fra Skælskør Nor Camping – læs mere…

Tilbage til Skælskør Nor Camping
DSC00662
Tekst og foto af Jari – Camping og Fiskericopyright Nordfisker

Indledning:

Noret eller Skælskør Nor, som det også hedder, er et lavvandet og aflukket vandområde, der måske mest af alt, minder om en velvoksen sø. Noret har via. en smal kanal forbindelse til Skælskør Fjord, som konstant “fodrer” Noret med saltvand og et væld af spændende fiskearter.

Omgivet af bakker, skov og generelt lækker natur, fremstår Noret som en oase i Skælskør, med Skælskør Nor Camping placeret på første parket, helt ud til vandet.

Vand og bundforhold

Vandet i Noret er generelt klart. Ålegræs og blæretang er de primære vandplanter som er at finde, og rundt i det meste af Noret, er bunden blød. Den bløde bund gør Noret til en yndet fiskeplads i de kolde måneder, primært til fiskeri efter havørreder, fra sen efterår til tidlig forår. Den bløde bund giver pr. definition varmere vand, hvilket gør at havørredens byttedyr trives i området – derfor trækker havørreden ind i Noret, når temperaturen i området falder.
Noret er lavvandet, især indenfor de første 20-30 meter fra land, man kan derfor i teorien, vade hele vejen rundt i et par waders og dække størstedelen af vandmasserne.

Årstider – fiskearter i Noret

I Skælskør Nor kan man fange skrubbe (en fladfisk), ål, havørred, hornfisk (torsk i vinterhalvåret – hvis man er særdeles heldig)

Havørred: Fra sen efterår til tidlig forår – der er dog chance for fangst af havørred i Noret i sommerperioden også. Omend ikke en speciel stor chance. Mindstemål 40 cm.

Skrubbe: Egentlig er der chance for fangst af skrubbe hele året, men hunskrubben er fredet fra d. 01. februar – 30. april. Mindstemålet er 23 cm. året rundt. Grundet høje vandplanter i sommerhalvåret, er det stort set umuligt at fiske efter skrubber, som lystfisker i Noret.

Hornfisk: Hornfiskene kommer fra ca. start maj, hvert år, og bliver i Noret i 2-3 måneder. I maj måned er der forholdvis mange, men som ugerne og månederne går, vil der være mindre og mindre. Hornfiskene gyder på det lave vand og forlader derefter Noret, til fordel for det åbne hav. Der er intet mindstemål på hornfisk.

Ål: Der er godt med ål i Noret. De kan fanges om sommeren ud for Skælskør Nor Camping og i hele Noret generelt. Mindstemål 40 cm.

Fangstmetoder:

Havørred: For begynderen er det en god idé at bruge blink. Her er tale om mindre blink såsom, Lawson Hugo blink (12 gram) i Green/yellow/green eller Black/glitter. Også Snurrebassen er ideel, vælg NO 3 (17 gram) i brun/grøn/perle – sort/blå/hvid/alu eller sort/kobber/flake. Disse tre snurrebasser, er alle det der kaldes gennemløbsblink. Det betyder at linen føres igennem et hul i blinket og det kan derved, glide frit på linen. Derefter føres en perle fra “perlepladen” igennem, og til sidst i enden, bindes en trekrog eller en enkeltkrog. Enkeltkrogen bruges når der er meget tang i vandet. Én krog fanger mindre tang end 3.
Perlen virker som buffer mellem knude og blink.

Affisk både langt ude, men også inde langs kanterne i Noret. Havørreden jager gerne småfisk tæt inde under land i den kolde tid. Selv på 10 cm. vand kan de fanges.

Waders er en nødvendighed.

Til dette fiskeri kan man bruge fiskestænger fra 6-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 7 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.15 flet eller fireline –  eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Fluer: Der kan fanges havørreder i Noret med rejefluer, tobis- og kutlinge-imitationer m.m. Også fiskeri med bombarda-kasteflåd og flue, er Noret velegnet til.

Skrubbe: Fiskeri efter fladfisk er dejligt afslappende og enormt hyggeligt. Et forfang med en eller 2 kroge bruges, hvor der i enden er et lod/bly som kastevægt. Forfangene kan købes i alle grejbutikker til ganske få penge. Man sætter f.eks. en skalreje på krogen/krogene, kaster ud og afventer hug/bid.
Når skrubben hugger, kan man enten vælge at give modhug eller vente og håbe på, at skrubben kroger sig selv. Dette kan ses ved konstante ryk i stangen. Også børsteorm eller sandorm kan bruges til fiskeriet efter skrubber i Noret.

En stang med kastevægten 10-30 gram anbefales. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Bruge enten 0.15 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Der kan fiskes fra kanten, men bemærk, der kan være langt mellem skrubberne i Noret.

Hornfisk: Her er også noget alle kan være med på. Hornfiskene er altid sultne og når de er at finde i Noret, er de derfor forholdsvis nemme at fange.
I den lokale fiskeforhandler i Skælskør, kan man købe sildefiletter. Disse skæres i små strimler. Derefter kan man ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden, helt ind i munden, som er blødere.
Også skalrejer er effektive til fangst af hornfisk i Noret og kan fiskes med på samme måde.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Hornfiskene kan fanges fra land i Noret.

Ål: Det bedste man kan gøre når man gerne vil fange ål i Noret er, at fiske henunder aften og bruge en simpel prop, bly og krog eller et forfang, helt simpelt, uden perler og prangende farver. Regnorm er nøglen.

Fisk gerne langs sivene og ude mellem tang-“pletterne”. Under lavvande, kast gerne længere ud. Giv gerne ålene lidt tid. D.v.s. at når de hugger, gives der gerne 10-20 sekunder før man giver et modhug, da de ofte lige “smager” lidt på ormene før de sluger.

Jeg håber du får held med fiskeriet i Noret!

/Jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Skælskør Nor Camping
error: Content is protected !!