Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 291
          [name] => Campingpladser Sjælland
          [slug] => campingpladser-sjaelland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 291
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingpladser Sjælland beskriver de campingpladser på øen, hvor de  bedste muligheder for camping og fiskeri er at finde. Vi har besøgt alle campingpladserne for at udvælge de bedste til dig. Alle pladserne er familievenlige og tilbyder alle flere muligheder for en aktiv familieferie. Nogen endda året rundt.

[br] [br]

Sjælland er fuld af spændende fiskemuligheder. Hver campingplads ligger lige ved nogle af de mest spændende fiskevande. Er man for eksempel til geddefiskeri i sø eller brakvand, kan det findes her. Hundredevis af kilometer kyst og chancen for at fange den helt store havørred, er også rundt om Sjælland.

[br] [br]

Åer hvor bækørreder, havørreder, aborrer og gedder, kan give hele familien fisk på krogen kan købes fiskekort til, samt put and take søer, hvor alle kan være med, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Campingpladserne på Sjælland, som er at finde her på siden, ligger alle tæt på gode fiskemuligheder. Og har samtidigt de fornødne faciliteter der skal til, for at have en god fiskeferie eller fiskeweekend.

[br] [br]

Benyt Campingpladser Sjælland og få mest ud af ferieopholdet.
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 495
          [name] => Skælskør Nor Camping
          [slug] => skaelskoer-nor-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 495
          [taxonomy] => category
          [description] => Camping i afslappet atmosfære og idyllisk natur, er det der må siges at kendetegne Skælskør Nor Camping. Det unikke nor, Noret, beliggende for foden af pladsen, er ikke bare omgivet af vidunderlig natur, men er også et spændende fiskevand, dejligt badevand og perfekt til kano og kajaksejlads.

[br] [br]

Selve Skælskør Nor Camping er en lille hyggelig plads, hvor der fra de fleste hytter og enheder, er udsigt til det brakke vand i Noret.
Fuglelivet er rigt både over og på vandet. Sommetider kan spændende, eksotiske og imponerende fugle ses fra pladsen, fugle på vej mod det kolde nord eller den varme sydlige halvkugle. Pladsen egner sig til campister i alle aldre. Der er dog ikke diverse aktivitets-muligheder for børn på selve pladsen, som så mange andre steder, men for det opdagelses- og eventyr-ivrige barn, er der både fisk at fange, frøer at studere, vand at bade i, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Uanset alder kan man med fordel også besøge Skælskør by, som er enormt hyggelig og som en pianist, spiller byen på flere tangenter for at opnå det perfekte stemningsfyldte gadebillede. Centrum ligger kun få minutters gang fra campingpladsen.

[br] [br]

Servicen på Skælskør Nor Camping er i top og alt i alt er denne hyggelige plads syd for Storebæltsbroen - absolut et besøg værd, dette for enhver med hang til en rolig campingferie, hvor timerne går sin gang og campingstolene er foldet ud, sat i liggeposition - så sommersolen kan varme de campister, som har lagt sig ud under den.

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. Læs mere her under:
          [parent] => 291
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 500
              [name] => Lystfiskeri nær Skælskør Nor Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-skaelskoer-nor-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 500
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 495
              [count] => 4
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 500
              [category_count] => 4
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Skælskør Nor Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-skaelskoer-nor-camping
              [category_parent] => 495
            )

        )

    )

)

Skælskør Fjord indsejling (syd) – 9,7 km. fra Skælskør Nor Camping – læs mere…

Tilbage til Skælskør Nor Camping
Skælskør Fjord

Skælskør Fjord (Syd)

Skælskør Fjord indsejling (syd) – en af de mere besværlige pladser at komme ned til. Men den er turen værd.
Når man først er ankommet, er der både mulighed for at fiske lige ved indsejlingen, fra stenmolen, men også kysten mod syd er spændende og ofte fiskerig.

Vand og bundforhold

Lige ved stenmolen på den sydvendte side, er der fra 1 – 1,5 meter dybt. Bunden er lækkert “dekoreret” med både sten, tang, muslingebanker og sandbund. Der kan sagtens fiskes over et stort område fra stenene. At vadefiske i området kan være utrolig givtigt når det kommer til havørredfangsterne. Men man skal ind til land fra stenmolen, for at passere den dybere rende som løber langs stenene. Derefter kan man gå 10-20 meter mod syd, for at komme hen til det lave vand, hvori der kan vandres langt og længe.

På den nordvendte side finder man indsejlingen, hvor sejlrenden er ca. 3 meter dyb. Bunden af sejlrenden ved indsejlingen, består generelt af ren sandbund, men der en smule vegetation dernede hist og her. Vandet er typisk klart og lækkert, så alt hvad der sker under vandoverfladen kan ses og nydes. Strækningen mod syd – selve kysten, er som tidligere nævnt spækket med varieret bund, sublimt til fiskeri efter havørreder.

Årstider – fiskearter ved Skælskør Fjord indsejling (syd)

Ved Skælskør Fjord indsejling (syd) kan man fange, havørred, skrubbe, hornfisk, makrel og torsk.

Havørred: Kan fanges året rundt i området omkring indsejlingen. I de kolde måneder trækker havørreden gerne ind i Skælskør Fjord og Noret, men der er også havørreder langs kysten i denne periode, dog ikke så mange, som i sommerhalvåret. Mindstemål 40 cm.

Skrubbe: Der er chance for fangst af skrubbe hele året, men hunskrubben er fredet fra d. 01. februar – 30. april. Mindstemålet er 23 cm. året rundt. Kast gerne ud i sejlrenden ved indsejlingen. Mindre tang og sandbund gør, at fiskeriet netop der er ideelt til fangst af skrubbe

Hornfisk: Hornfiskene er at finde ved indsejlingen og langs kysten fra ca. start maj og ca. 3 måneder frem, hvert år. Der er intet mindstemål på hornfisk.

Makrel: Makrellen er typisk at finde ved indsejlingen og langs kysten fra juli til oktober. Nogle år er der mange, andre år ikke. Kig efter marsvinene som gerne jager makrel, hvor marsvinene er og bliver – er der sikkert makrel. Derudover kan man når der er vindstille, se tobistimer og stimer af småsild springe ud af vandet, når makrellen eller makrelstimerne jager. Mindstemål 20 cm.

Torsk: Torsken kan fanges året rundt i Skælskør Fjord indsejling (syd). Vinterhalvåret – forår og efterår er at foretrække, når torsken skal fanges fra land her. Det er sjældent at torsken fanges fra kysten i dette område. Mindstemål 35 cm.

Fangstmetoder:

Havørred: For begynderen er det altid en god idé at bruge blink. Snurrebassen er ideel til Skælskør Fjord indsejling (syd), vælg NO 3 eller NO4. i sort/blå/hvid/alu, grøn/hvid eller ren sølv. Disse 3 snurrebasser er alle det der kaldes gennemløbsblink. Det betyder at linen føres igennem et hul i blinket og det kan derved, glide frit på linen. Derefter føres en perle fra “perlepladen” igennem, og til sidst i enden, bindes en trekrog eller en enkeltkrog. Enkeltkrogen bruges når der er meget tang i vandet. Én krog fanger mindre tang end 3.
Perlen virker som buffer mellem knude og blink.
Også Zeppo-blinket fra ABU – 12 eller 16 gram – er særdeles effektiv til havørrederne i området. Kobber og sølv versionerne er at foretrække her.

Læs mere om havørredblink her: Gode blink og kystwoblere…

I indsejlingen kan der fiskes i alle retninger. Havørreden kan være både i det lave vand og i det dybe. Det kan være en god ide at fiske systematisk, meter for meter. Det samme gør sig gældende langs kysten syd for indsejlingen. Den lækre bund og det lavvandede område langs kysten syd for indsejlingen, gør fiskeriet med flue eller bombarda-kasteflåd og flue særdeles effektivt. Med disse fiskemetoder kan der fiskes langsomt og effektivt over høje tangplanter og over de højtstående muslingebanker uden at sidde fast.

Waders er en nødvendighed når kyststrækningen affiskes.

Til dette fiskeri kan man bruge fiskestænger fra 6-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 7 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.15 flet eller fireline –  eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.
Når der fiskes med bombarda-flåd, er det en fordel at bruge stænger på mellem 10 og 12 fod. Forfang: Ca. 2-2,5 m.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Fluer: Der kan fanges havørreder i indsejlingen og langs kysten med rejefluer, tobis- og kutlinge-imitationer m.m.

Andre spændende fiskearter – fangstmetoder

Skrubbe: Fiskeri efter fladfisk er dejligt afslappende og enormt hyggeligt. Et forfang med en eller 2 kroge bruges, hvor der i enden er et lod/bly som kastevægt. Forfangene kan købes i alle grejbutikker til ganske få penge. Brug skalrejer på krogen/krogene, kaste ud og afvent hug/bid.
Når skrubben hugger, kan man enten vælge at give modhug eller vente og håbe på, at skrubben kroger sig selv. Dette kan ses ved konstante ryk i stangen. Også børsteorm eller sandorm kan bruges til fiskeriet efter skrubber i området.

En stang med kastevægten 10-30 gram anbefales. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Bruge enten 0.15 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Der kan fiskes fra stenmolen ved indsejlingen, her er det ikke nødvendigt med waders.

Hornfisk: Hornfiskene er overalt i området, de er også forholdsvis nemme at fange.
I den lokale fiskeforhandler i Skælskør, kan man købe sildefiletter. Disse skæres i små strimler. Derefter kan man ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden, helt ind i munden, som er blødere.
Også skalrejer er effektive til fangst af hornfisk ved indsejlingen og kan fiskes med på samme måde.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Hornfiskene kan fanges fra land fra stenmolen eller gående i vandet i waders.

Makrel: Makrelforfang med et bly/lod eller et blink for enden, et blink alene –  eller en prop og krog med en tobis eller et sildestykke, er alt man behøver for at fange den stærke og velmagende makrel.

Når makrel-stimerne er omkring indsejlingen eller langs kysten, så er det bare med at ramme stimen, helst foran den, så er der i de fleste tilfælde gevinst.

Torsk: Når der fiskes efter torsk her, er det en fordel at bruge forfang, som man gør det til fladfiskene. Også her er skalrejer givtige. Kast gerne ud i sejlrenden og afvent hug. Giv gerne modhug når hugget mærkes eller ses på stangen. Blinkene som fungerer til havørred, makrel og hornfisk, er også dem der fanges torsk på. Dog kan skrappe farver sommetider vise sig at fremprovokere flere hug, fra de altid sultne torsk.

Jeg håber du får held med fiskeriet i Skælskør Fjord indsejling (syd)

/Jari – Camping og Fiskeri


Læs også om kystpladserne langs den Sjællandske Vestkyst her. Pladserne er at finde både syd og nord for udmundingen af Skælskør Fjord.: Kystpladser Vestsjælland…


Tilbage til Skælskør Nor Camping
error: Content is protected !!