Array
(
    [0] => Array
        (
            [cat] => WP_Term Object
                (
                    [term_id] => 286
                    [name] => Campingpladser
                    [slug] => campingpladser
                    [term_group] => 0
                    [term_taxonomy_id] => 286
                    [taxonomy] => category
                    [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
                    [parent] => 0
                    [count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [1] => Array
        (
            [cat] => WP_Term Object
                (
                    [term_id] => 291
                    [name] => Campingpladser Sjælland
                    [slug] => campingpladser-sjaelland
                    [term_group] => 0
                    [term_taxonomy_id] => 291
                    [taxonomy] => category
                    [description] => Campingpladser Sjælland beskriver de campingpladser på øen, hvor de  bedste muligheder for camping og fiskeri er at finde. Vi har besøgt alle campingpladserne for at udvælge de bedste til dig. Alle pladserne er familievenlige og tilbyder alle flere muligheder for en aktiv familieferie. Nogen endda året rundt.

[br] [br]

Sjælland er fuld af spændende fiskemuligheder. Hver campingplads ligger lige ved nogle af de mest spændende fiskevande. Er man for eksempel til geddefiskeri i sø eller brakvand, kan det findes her. Hundredevis af kilometer kyst og chancen for at fange den helt store havørred, er også rundt om Sjælland.

[br] [br]

Åer hvor bækørreder, havørreder, aborrer og gedder, kan give hele familien fisk på krogen kan købes fiskekort til, samt put and take søer, hvor alle kan være med, samt meget, meget mere.

[br] [br]

Campingpladserne på Sjælland, som er at finde her på siden, ligger alle tæt på gode fiskemuligheder. Og har samtidigt de fornødne faciliteter der skal til, for at have en god fiskeferie eller fiskeweekend.

[br] [br]

Benyt Campingpladser Sjælland og få mest ud af ferieopholdet.
                    [parent] => 286
                    [count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [2] => Array
        (
            [cat] => WP_Term Object
                (
                    [term_id] => 303
                    [name] => Urhøj Camping
                    [slug] => urhoej-camping
                    [term_group] => 0
                    [term_taxonomy_id] => 303
                    [taxonomy] => category
                    [description] => Urhøj Camping er en vidunderlig plads midt i naturen, og i forhold til de vestsjællandske fiskepladser, den bedst beliggende campingplads i vest.
Uanset om man ønsker at fiske fra kendte pladser som Røsnæs, Asnæs eller Reersø, kan alle pladser hver især nås indenfor en køretid på 30 minutter eller mindre. Der er også rig mulighed for at fange havørred lige nedenfor campingpladsen, maksimum 2 minutter på gå-ben og man står på et lækkert og givtigt havørred-spot.

[br] [br]

Udsigten fra pladsen er i høj grad værd at tage med når Urhøj Camping besøges. Hævet over Jammerland Bugt, kan man fra de fleste pladser/enheder se ud over vandet og hvis skyerne tillader det, se en solnedgang ud over det sædvanlige

[br] [br]

Der er en bred vifte af muligheder for både børn og voksne på pladsen.

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. læs mere herunder:
                    [parent] => 291
                    [count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [3] => Array
        (
            [cat] => Array
                (
                    [0] => WP_Term Object
                        (
                            [term_id] => 308
                            [name] => Lystfiskeri nær Urhøj Camping
                            [slug] => lystfiskeri-naer-urhoej-camping
                            [term_group] => 0
                            [term_taxonomy_id] => 308
                            [taxonomy] => category
                            [description] => 
                            [parent] => 303
                            [count] => 5
                            [filter] => raw
                            [cat_ID] => 308
                            [category_count] => 5
                            [category_description] => 
                            [cat_name] => Lystfiskeri nær Urhøj Camping
                            [category_nicename] => lystfiskeri-naer-urhoej-camping
                            [category_parent] => 303
                        )

                )

        )

)

Urhøj Camping strækningen – 0 meter fra Urhøj Camping – læs mere…

Tilbage til Urhøj Camping
UrhøjTcopyright Nordfiskerekst og foto af Jari – Camping og Fiskeri

Indledning:

Lige nedenfor Urhøj Camping, finder man en lækker havørred-strækning. Strækningen kan fiskes fra land. Der kan fiskes i både sydlig og nordlig retning, den nordlige er den mindst givtige, og er desuden også den del af strækningen udfor Urhøj Camping, som er forbeholdt badegæster i sommer-sæsonen. Man går på en strand bestående af sand og sten.

Vand og bundforhold

Den sydlige retning/mod venstre, fra man når ned til vandet fra pladsen, er uden tvivl den bedste del af strækningen. Badekar, stenrev og tangbælter kendetegner bunden her. 2 mindre, ret små  pynter markerer strækningens 2 bedste pladser.
Ud for den første man når til – ca. 100 meter fra campingpladsen, er der et dybere hul ca. 20 meter ude, her står ofte stimer af mindre ørreder. Også større fisk er fanget på pladsen, men det hører sjældenhederne til.
Den anden pynt – ca. 100 meter længere nede ad strækningen, byder på et mere spændende og alsidigt fiskeri. Både stimer af mindre fisk og store fisk holder til her. Stenrev omgivet af tang, samt fordybninger i sandet kendetegner pladsen.
Vandet på hele strækningen er ofte klart, men kraftig vind fra vest og sydvest kan gøre vandet uklart. Fiskeriet ændres markant i uklart vand, men umuliggør bestemt ikke muligheden for fangst.
(Dette vender jeg tilbage til længere nede i teksten)
Husk at affiske de små badekar (fordybninger i bunden) helt inde under land, som er at finde fra start og frem til og med den sidste pynt. I den kolde tid kan de helt store havørreder finde på, at stille sig der og tage standplads/revir.
På strækningen er de dybeste steder 3-4 meter, men så skal man også kaste forholdsvis langt ud. Fiskene går som regel ikke mere end 20 meter ude og helst længere inde mod land og helt ind til vandkanten, hvor dybden varierer mellem 05 m. til ca. 2 meter.

Årstider – fiskearter langs Urhøj Camping strækningen

Langs strækningen udfor Urhøj Camping kan man fange, havørred, skrubbe, rødspætte, hornfisk, makrel, torsk og multe.

Havørred: Havørreden kan fanges året rundt her, men i vinterhalvåret er der generelt flere fisk at fange. Sommerhalvåret kan henunder aftenskumringen og om morgenen være ganske givtig, men der er ingen regel uden undtagelse, da man også kan være heldig midt på dagen.
Mindstemål 40 cm.

Skrubbe: Der er chance for fangst af skrubbe hele året, men hunskrubben er fredet fra d. 01. februar – 30. april. Mindstemålet er 23 cm. året rundt. Kast gerne ud hvor der er sandbund. Dette kan især ses hvor er, i klart vand og med solen stående højt på himlen. (Lys bund ses). Det kan være en god ide at fiske på sandbund, som grænser op til et tangbælte eller nær et stenrev. Skrubben er ofte at finde lige på grænsen mellem de to bundtyper.

Rødspætte: Der er chance for fangst af rødspætte året rundt, men hun-rødspætten er fredet fra d. 15. januar – 30. april. Mindstemålet er 25 cm. hele året. Kast, ligesom når der fiskes efter skrubbe, ud hvor der er sandbund. Dette kan især ses hvor er, i klart vand og med solen stående højt på himlen. (Lys bund ses).

Hornfisk: Hornfiskene kan fanges langs hele strækningen fra start maj til slutningen af august, men under “længere somre”, kan hornfisken fanges helt ind i september måned.

Makrel: Makrellen er typisk at finde langs kysten fra juli til oktober. Nogle år er der mange, andre år ikke. Man kan, når der er vindstille, se tobistimer og stimer af småsild springe ud af vandet, når makrellen eller makrelstimerne jager. Mindstemål 20 cm.

Torsk: Man kan være heldig i vinterhalvåret, at fange torsk udfor Urhøj Camping. Mindstemålet er 35 cm. og de torsk der fanges fra land her, er dog heller ikke meget større generelt.

Multe: Multen er en hyppig gæst på strækningen, dette i sommerhalvåret, helst når temperaturen overstger min. 15 grader. Det er generelt ret store multer fra ca. 2 kg. – 4-5 kg. som kan fanges her.

Fangstmetoder:

Havørred: På strækningen udfor Urhøj Camping, kan man fiske efter havørreder med meget varieret grej for enden af linen. Blink, flue, Gulp-orm (kunstige orm), man kan benytte bombardaflåd, store kystwoblere, små UL-gennemløbsblink etc.
Tobisfluer og blink er at foretrække året rundt. Gerne med kombinationen af farver som er: Grøn/hvid, sort/grå, blå/hvid. Men henunder aften er kobber en næsten sikker vinder her. Flue: Kobberbasse. Blink: Zeppo blink evt. 12 gram eller en Møresilda i sort/kobber.
Når vandet er uklart, er skrigende grønne blink det bedste man kan fiske med på strækningen. Gerne et blink med liv i. Det kunne være små Hugo-blink eller snurrebassen i skarpe grønne farver.
Fluefiskeren kan med fordel affiske hele strækningen fra 20 meter ude og helt ind til kanten, systematisk. Diverse rejefluer, tobisfluer og streamere er givtige og fiskene her virker ikke speceilt selektive, når det kommer til fluefarver eller størrelser.

Flydende, hvid eller glasklar bombardaflåd er at foretrække, da der er generelt ikke specielt dybt hvor havørrederne er, står og trækker. Har man taget sine waders på, kan man kaste langs med kysten med evt. en kobberbasse efter flåddet eller en rødlig eller brunlig gulp-børsteorm. Brug her ca. 2,5 – 3 m. forfang. Dette kan ofte give pote.

Til fiskeriet kan man bruge fiskestænger fra 6-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 7 gram op til 40 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.15-0.18 flet eller fireline –  eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.
Når der fiskes med bombarda-flåd, er det en fordel at bruge stænger på mellem 10 og 12 fod. Forfang: Ca. 2,5-3 m.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Skrubbe og rødspætte: Fiskeri efter fladfisk er dejlig afslappende og enormt hyggeligt. Et forfang med en eller 2 kroge bruges, hvor der i enden er et lod/bly som kastevægt. Forfangene kan købes hos Urhøj Camping til ganske få penge. Brug skalrejer på krogen/krogene, kaste ud og afvent hug/bid.
Når skrubben eller rødspætten hugger, kan man enten vælge at give modhug eller vente og håbe på, at skrubben kroger sig selv. Dette kan ses ved konstante ryk i stangen. Også børsteorm eller sandorm kan bruges til fiskeriet efter fladfisk i området.

En stang med kastevægten 10-40 gram anbefales. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Bruge enten 0.18 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Hornfisk: Hornfiskene er overalt langs kysten ved Urhøj Camping, de er også forholdsvis nemme at fange.
Man kan ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke eller end skalreje sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden eller skalrejen, helt ind i munden, som er blødere.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Makrel: Makrelforfang med et bly/lod eller et blink for enden, et blink alene –  eller en prop og krog med en tobis eller et sildestykke, er alt man behøver for at fange den stærke og velmagende makrel.

Når makrel-stimerne er langs kysten, så er det bare med at ramme stimen, helst foran den, så er der i de fleste tilfælde gevinst.

Torsk: Torskene fanges oftest under fiskeri med blink efter havørred, hornfisk og makrel. Men også når man fisker efter fladfisk med børsteorm  og skalrejer.

Multe: Multen kan fanges på grønne og hvide fluer. Somme tider lader de sig også narre af en stykke brød, fisket med en lille penneflåd eller et meget lille bobleflåd. Når der fiskes efter multe med flue, skal man så vidt muligt gerne kaste ud et godt stykke foran fiskene. Det samme gælder når der fiskes med flåd/prop og brød. Linen der rammer vandet, fluen eller proppen er nok til at skræmme multerne væk. De er meget sky, så find din indre ninja og snig dig ind på dem.

Jeg håber du får held med fiskeriet langs kysten udfor Urhøj Camping.

/Jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Urhøj Camping
error: Content is protected !!