Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 286
          [name] => Campingpladser
          [slug] => campingpladser
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 286
          [taxonomy] => category
          [description] => Campingogfiskeri.dk er et online-magasin for dig som elsker aktiv ferie. I magasinet finder du den bredeste vifte af campingpladser som tilbyder overnatning samt sport og fiskeri. Naturen er i fokus. God fornøjelse!
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 289
          [name] => Campingpladser Syd og Sønderjylland
          [slug] => campingpladser-syd-og-sonderjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 289
          [taxonomy] => category
          [description] => 
          [parent] => 286
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 412
          [name] => Gammelbro Camping
          [slug] => gammelbro-camping
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 412
          [taxonomy] => category
          [description] => Gammelbro Camping henvender sig til alle campister. Børnefamilier har mulighed for at vælge mellem en enorm bred vifte af aktiviteter, dette uanset hvem i familien der er tale om og uanset hvilken alder familiemedlemmet har.

[br] [br]

Pladsen ligger helt ud til Lillebælt, hvor gåture i høj grad er en lækker oplevelse for enhver, med forkærlighed for dansk natur i særklasse. Kystfiskeriet, især efter havørreder, er i top året rundt.

[br] [br]

Et kreativt værksted, som er en integreret del af Gammelbro Camping, skiller sig ud, når det kommer til et værested for både børn, unge og ældre. Værkstedet gør det svært for den besøgende, at ville tilbage til campingvognen.

[br] [br]

Svømmehal, legepladser, tennisbane, lystfiskeri, dykning - listen over aktivitets-muligheder er tæt på uendelig.

[br] [br]

Campingpladsen har mere end 900 enheder og har trods sin store størrelse formået, at skabe noget hyggeligt, familiært og give de der ønsker komfort og service - fuld valuta for pengene.

[br] [br]

Vi har besøgt denne plads. Læs mere her under:
          [parent] => 289
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [3] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 417
              [name] => Lystfiskeri nær Gammelbro Camping
              [slug] => lystfiskeri-naer-gammelbro-camping
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 417
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 412
              [count] => 5
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 417
              [category_count] => 5
              [category_description] => 
              [cat_name] => Lystfiskeri nær Gammelbro Camping
              [category_nicename] => lystfiskeri-naer-gammelbro-camping
              [category_parent] => 412
            )

        )

    )

)

Årø – 1 km. fra Gammelbro Camping

Tilbage til Gammelbro Camping

Havbasse Årø

Årø – info

Årø ligger få minutters sejlads med færgen fra Årøsund Havn, 5 minutters kørsel fra Gammelbro Camping.
Øen er lig med en tur tilbage i tiden, hvor godt gammeldags landbrug, åbne små traktorer og neg havde sin storhedstid.

Fiskeriet omkring øen kan være godt, men bedst i sommerhalvåret.  Medregner man naturen og de mange forskellige bundforhold man møder under sin vej rundt om øen, er der tale om en ganske spektakulær oplevelse at være på øen som lystfisker.

Hundrede meter Sydvest for havnen på Årø, finder man dybt vand få meter fra vandkanten. Her er det muligt at fange fladfisk fra land. Det eneste det kræver er, som sædvanligt under lystfiskeri, tålmodighed, men derudover et simpelt forfang med 2 kroge, som kan købes i de fleste grejbutikker til små penge. Børsteorm som agn er at foretrække.

Man kan også være så heldig at få en torsk eller sej på krogen under dette fiskeri. Derudover er der mulighed for at fange ålekvabbe, hvilling, ulk m.fl. med børsteorm.

Strømmen kan være meget stærk på strækningen, så et lod/vægt/blylod på ca. 60 gram eller mere er at foretrække.

Går man længere sydvest, bliver der længere ud til det dybe vand. På de første 50 meter fra land er der forholdsvis lavt vand og her møder man både sandet bund og stenet bund, men også spordiske tangpletter og tangbælter.
Havørredfiskeriet er ganske udmærket her i sommerhalvåret. Tobisblink, hvide blink og sølvblink er generelt gode til fiskeriet efter havørred her. Strækningen egner sig også til bombardafiskeri med flue eller gulp-børsteorm samt alm fluefiskeri. Alle gængse kystfluer såsom eksempelvis rejefluer og streamere er givtige på strækningen.

Læs mere om Årø og havørredfiskeriet i denne artikel: Lystfiskeri fra Årø…

Sydsiden af Årø er utrolig lækker og består hovedsageligt af tangbælter og leopardbund, dybden de første mange meter ud er maks. 1-1,5 m. Der er ingen forskel på hvad der fungerer – hvad der kan fanges havørreder med – på sydsiden og den førnævnte sydvest-strækning.

Østsiden på Årø byder på et spændende vinterfiskeri, især under højvande hvor havørreden trækker ind over det mudrede vand i vigen ved Årø Kalv. I perioden 1. marts – 15. juli er ophold og færdsel (herunder sejlads) ikke tilladt på Aarø Kalv og i en 50 m. zone i Kalvens søterritorium.

Fiskeriet omkring Årø Kalv kan være ganske givtigt i sensommeren. Især på sydsiden og fra spidsen af halvøen. Kobber, tobis, hvide, olivengrønne og sølvblink fanger ganske godt omkring Årø Kalv. Det samme gør diverse rejefluer i naturlige farver såsom, hvid, grøn, brun, sort og let lyserød. Dybden varierer, men som udgangspunkt er der en ca. gennemsnits-dybde på en meter.

Nordøstsiden fisker bedst om sommeren og der kan vades ganske langt ud, før man møder dybt vand. Havørreden er en af de få fisk man møder her, bortset fra hornfisken fra maj til ca. august – det gælder iøvrigt rundt hele Årø.

Strækningen på Årø´s nordøstside består hovedsageligt af sporadiske, højtstående tangplanter og sandbund. Havørreden jager tobis, småsild og rejer med mere i sommersæsonen her, og kan derfor fanges på imitationer af disse.

Nordsiden og frem til færgelejet fisker utroligt godt i sommerhalvåret. Det er mest havørreden man møder her, men når hornfiskesæsonen er på sit højeste, er den ikke til at komme udenom.
Det er dog muligt at kaste ud i meget dybt vand nogle steder på denne strækning, og med lidt held, hugger en sej eller torsk måske på blinket eller fluen. Det er ikke umuligt og er hørt om før.

Hornfiskene hugger på samme agn som bruges til fiskeri efter havørreden. Men tager man et stykke sild, en prop og en krog, er selv den mest uerfarne lystfisker godt dækket ind.

Knæk og bræk på Årø

Jari P. – Camping og Fiskeri

Tilbage til Gammelbro Camping
error: Content is protected !!