Stevelt – Steveltvej (79) – 9,3 km. fra Gammelbro Camping

Tilbage til Gammelbro Camping
Stevelt kaster ofte havørreder af sig.

Stevelt – info

Haderslev Fjord er spækket med havørreder. Yderfjorden omkring Stevelt er givende året rundt, og er kendt for store havørreder over 80 cm., som typisk bliver fanget over en af de mange muslingebanker – forår og efterår.
Vandet koger desuden af hornfisk fra maj måned og ca. 3 måneder frem, samt makrel i sensommeren. Havørrederne kan fanges hele året rundt. Fjorden ligger kun 9,3 km. fra Gammelbro Camping og er absolut et besøg værd!

Vand og bundforhold ved Stevelt

Ved Stevelt – Haderslev Fjord, kan man vælge at gå til højre eller til venstre når man ankommer til parkeringspladsen, ved den lille “bådhavn” for enden af Steveltvej (kør efter nr. 79)
Går man til højre, er der nogle store sten, en middelhård bund, små tangpletter og efter at have nået “hjørnet”, en forhøjning i bunden, som er ret markant. Man kan her vade helt ud til sejrenden på forhøjningen, affiske de mange muslingebanker i området, samt skrænterne m.m.

Går man til venstre, ind i fjorden, er der en strækning med små tangpletter, muslingebanker, tangbælter, sand/mudderbunds-områder og stenet bund få steder. Ved hjørnet, hvor området indsnævres er en kæmpe muslingebanke.
Går man efter hjørnet langs sivene, finder man blød bund og få mindre muslingebanker samt fordybninger i bunden. Denne strækning er også ganske givende.

Årstider – fiskearter ved Stevelt

Havørred: Havørreden kan fanges i Haderselv Fjord året rundt. Stevelt-området, er især ganske givtig uanset årstid.
Mindstemål: 40 cm. I Haderslev Fjord og i resten af landet er det kun de farvede fisk som har en fredningsperiode – fra d. 16. nov – 15. jan, dog med enkelte undtagelser. (ikke relevante her)
Dvs. at fisk i yngledragt skal genudsættes. I fredningsperioden må du kun tage helt blanke fisk med løse skæl med hjem. Farvede fisk nænsomt genudsættes.

Hornfisk: Hornfisken er at finde i Haderslev Fjord fra maj måned og ca. 3-4 måneder frem.
Intet mindstemål og ingen fredningstid.

Makrel: Sensommeren er perioden hvor makrel kan fanges i Fjorden.
Ingen fredningstider. Mindstemål: 20 cm.

Fangstmetoder:

Havørred: Havørrederne i Haderslev Fjord ved Stevelt, fanges både på flue og spin. Kobberbassen (flue) er den bedst fangende flue generelt i fjorden, men diverse rejefluer virker også. Hvid, grå, lyserød, brun og sort rejeflue.

Blink der fanger kan nævnes meget kort. Ren hvid, tobis – grå/hvid eller grøn/hvid, samt kobber og rød/sort. Der findes ikke bedre farver til Haderslev Fjord.

Det er vigtigt, som det er i alle andre fjorde og langs de danske kyster, at affiske helt inde ved kanten. Fiskene kan stå og står også i vand under 20 cm. i vanddybde.

Man kan også fiske med regnorm i fjorden. Det gøres bedst og mest effektivt med et kasteflåd/bombarda-flåd. 2 meter forfang fra flåd til krog er nok, hvis flåddet er glasklart. (“usynligt”)

Kast ud, lad ormen synke lidt og træk langsomt ind.

Hornfisk og makrel: I fjorden ved Stevelt, hugger hornfiskene og havørrederne på det samme som havørrederne.
Dog er regnorme ikke så effektive til makrellerne.

Læs mere om fiskeri efter hornfisk: Klik her…

Knæk og bræk ved Stevelt.
Læs mere om Haderslev Fjord i denne online-guide: Klik her…

/jari – Camping og Fiskeri

Tilbage til Gammelbro Camping
error: Content is protected !!