Daiwa Ninja – et billigt hjul med dyre egenskaber

Tekst: Jari – foto: Mikael Jacobsen – Camping og Fiskeri

Indledning:

Daiwa Ninja er et hjul som de fleste har råd til. Og… Det er ikke altid de dyre hjul, der skal til for at fange store fisk eller for at fiske i saltvand.

Nogengange produceres et hjul, som kan mere end det på sin vis “lover.”

Daiwa Ninja er et hjul til under 500 kr. dette gælder str. 1500, 2000, 2500 og 3000. Str. 4000 koster nogle steder lidt mere.

Hjulet klarer på fornuftig vis, stort set, alle former for fiskeri.
Kystfiskeri, åfiskeri, put and takefiskeri samt søfiskeri.

Daiwa Ninja – erfaringer ved vandet

Laksen øverst i denne artikel, landede jeg med et Daiwa Ninja i str. 2000 i Sneum Å i 2017. Jeg har også i en periode på over 7 måneder, brugt hjulet på kysten 10-15 gange om måneden og hjulet kører uden en lyd, på trods af det har været under saltvand flere gange.
Det anbefaler jeg naturligvis ikke at man gør. Skulle det komme i saltvand, skal det gerne skylles grundigt under hanen og derefter afmonteres håndtag og spole til en bedre tørring.

Jeg ville købe dette hjul fra Daiwa, frem for et hjul produceret af Shimano fra 1000-2000 kr. til hver en tid.

Dette siger jeg fordi jeg har kørt godt 35-40 Shimano-hjul igennem på lige knap 5 år nu, og ingen af dem har kunne klare mere end 3 måneders fiskeri. De har kostet fra 500 kr. til 6000 kr.

Man skal dog her være klar over, at jeg har sat de mange hjul fra Shimano under press, via. meget fiskeri, også i saltvand, og press fra store fisk m.m. Men det har jeg såmænd også med dette billige Daiwa Ninja. Og den har holdt en del længere og koster langt mindre.

I 2017 havde jeg mit Daiwa Ninja med til Færøerne og med det i størrelse 2000, hev jeg både lange, torsk og sej op fra 15-25 meters dybde.
Mit Daiwa Ninja brugte jeg dog “kun” en del af tiden på denne tur, men hev alligevel over 200 fisk op fra Færøernes salte vand. Et lille hjul med stor “slagkraft.”

Havørreden i billedet nederst her, er fanget i december 2018, på Bornholm med hjulet i str. 2000.

Vil du ikke ud og investere dyrt i det usikre, så tag dette billige, men sikre kort.

Køb Daiwa Ninja billigt lige her: Hvidovresport.dk

Flere fisk fanget med et Daiwa Ninja: