Havbars i Danmark – fiskepladser og artikler

Havbars i Danmark er en artikel om, hvor de flotyte fisk kan fanges samt hvornår.

Havbars i Danmark er ikke noget nyt. De har været her i mange år – i nyere tid er der bare kommet flere til end tidligere. Havbarsen er en sæson-fisk og kan primært fanges fra juni til sidst i september. Nogle er her dog langt tidligere, allerede i marts…

Jeg bruger ca. 45 dage om året på at fiske efter havbars. Turene har taget mig fra fiskepladser helt oppe ved Grenen og helt ned til Thorsminde Havn. Ikke at jeg har forsøgt mig under sydligere himmelstrøg, jeg har bare ikke haft held med fiskeriet efter havbars syd for Thorsminde.

Fiskeriet er alsidigt og man kan både benytte blink, woblere, kystwoblere, spinnere, poppere, jerkbaits, swimbaits, shads, jighaler, agnfisk, børsteorm, diverse fluer – kun fantasien sætter grænser.

Jeg er ved at lave en side omhandlende havbarsfiskeri, hvor jeg blandt andet nævner nogle af mine favorit-fiskepladser. Jeg har også skrevet artikler om fiskeriet, endegrejet og vejrforhold m.m. Se hvad den hedder længst nede i artiklen.

Havbars i Danmark – en ny, gammel dille…

Det er flere end 30 år siden man fangede de første havbars i Danmark. Nogle få dage om året og nogle få steder langs den jyske vestkyst, var der nogen der krogede og fangede havbars. Allerede i den tid, forsøgte de derfor at gøre opmærksom på dillen og muligheden. Men der var for få af arten, og alt for mange kørte forgæves og vendte ikke tilbage til forsøget.

I dag kan alle fange havbars. Der er mange af dem og de er stort set overalt langs, den jyske vestkyst. Desværre er det også en overfisket fiskeart. Erhversfiskeriet/fiskerne syd for Danmark, har været for grådige og i nogle tilfælde fanget alt for mange, hvilket har resulteret i, at man har hældt døde fisk overbord i hobetal. Det er alt sammen dokumenteret. Man har “derfor” pålagt kvoter på lystfiskere, hvilket er ret besynderligt, men sådan er verden i dag.

Er man erhversfisker, må man fange løs, på sin vis… Højst mærkværdigt, da de ikke kan genudsætte en levende havbars under mindstemålet. De fleste er døde, før fiskeren henter sit garn. En lystfisker, kan vælge at genudsætte hver en fisk.

Læs om regler for fiskeri efter havbars i Danmark: Klik her…

Havbarsen smager forrygende og kan laves på et utal af måder. Flere gode opskrifter er at finde på nettet.

På youtube har jeg en del videoer, hvor der fanges havbars flere steder i Landet, også på østkysten. Det sker dog ikke så ofte, som langs vestkysten i Jylland. Se dem her: Bars-videoer…

Se også dette flotte eksemplar, fanget med et sølvfarvet blink på 40 gram: Klik her…

Har du lyst til at fange havbars, kan du læse om, hvor, hvordan og hvornår på denne side:

Onlineguiden hedder havbars.dk – se den: Havbars…

/Jari

error: Content is protected !!