Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjord Lystfiskeri.

Ringkøbing Fjord er særdeles interessant set med en lystfiskers øjne. Det brakkede vand gør det muligt at fiske efter bl.a. gedder og aborrer.

Også ål, sild og skrubber kan fanges i fjorden. Der er også helt, laks og havørreder, men de må ikke fiskes efter. Reglen gælder året rundt. Desværre. At lukke en 30 km. lang fjord for fiskeri efter laksfisk i det hele taget, er ikke ok. Slet ikke når man tager det faktum i betragtning, at de må fiskes efter i åerne, hvor de skal gyde. Det burde være begge dele eller kun tilladt i fjorden, hvor de er langt sværere at fange.

Hvorom alting er – er geddefiskeriet, aborrefiskeriet og ålefiskeriet klart det bedste i fjorden. Ålene er flest i sommersæsonen, gedderne er lettest at fange om vinteren og aborrerne både sommer og efterår.

Flere steder kan man vadefiske iført waders i Ringkøbing Fjord. Langt de fleste steder er noget at sejle i anbefalelsesværdigt.

Her er 3 gode links når fjorden og området omkring skal besøges:

Ringkøbing Fjord – de skiftende årstider

På grund af de skiftende årstider er lystfiskeriet i Ringkøbing Fjord meget svingende. Nogle somre er fjordens vand så varmt, at yderområderne kan være ramt af iltsvind. Under de år er det bedst at fiske i fjorden, når efterårets vinde begynder at ruske i vandet.

På grund af fjordens gennemsnitsdybde, som man kan læse meget mere om i linket nederst, kan perioder med alt for meget frost om vinteren også besværliggøre fiskeriet. Den lave vandstand i fjorden generelt, gør vandet for koldt under hårde vintre og for varmt under varme somre. Ganske simpelt.

Der er dog altid fisk at fange. De er bare sværere at finde under de mere ekstreme årstider.

Er det svært om sommeren, så dyrk dit lystfiskeri langs Vesterhavet samt i åerne. Den kolde vinter med lange forstperioder er væsentlig sværere at håndtere. Her kan man i stedet for at dyrke lystfiskeri i Ringkøbing Fjord, besøge de put and takesøer rundt om fjorden, som holder deres søer isfri.

Den mest omfangsrige onlineguide

Vil du vide alt om fjorden – læse mere detaljerede artikler, finde fiskepladser m.m. – så benyt denne online guide:

 – Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord…

Guiden indeholder også beskrivelser af åerne omkring fjorden, samt put and takesøer og Vesterhavet.

Rigtig god fornøjelse.

Jari – Camping og Fiskeri.

error: Content is protected !!