Berkley Lightning Rod – fuglekongens stage


Tekst: Jari – foto: Irena Mathiasen, Jan Jensen, Steen Jæger, Jonas Kærlin – Camping og Fiskeri

Berkley Lightning Rod er den nøjsomme mands bedste valg

Sammenligner man denne stang, med stænger op til 2000 kr. eller mere, uanset mærke, så kan den holde til alt det de dyrere stænger kan og for nogle af dem, mere til.
Kvaliteten af Berkley Lightning Rod er upåklagelig. Øjerne er stærke, klingen kan holde til langt mere end hvad producenten lover, korken er perfekt og er næsten ikke til at splitte ad, stangen kaster utrolig godt, den kan tåle mere saltvand end hvad godt er og kan sågar tåle lidt småtæsk.

Det lyder jo egentlig ret vanvittigt, at så billig en stang kan holde til mere end mange af markedets dyre stænger, men man kan ikke fornægte fakta.

I mit fiskeliv har jeg haft mange fiskestænger i hånden, i de seneste 5 år, mere end 30 stænger pr. år. Altså godt 150 forskellige stænger på de seneste 5 år alene. Både de lidt mere kostelige og de pr. definition, billige.

Jeg vil hovedsageligt fremhæve 5, 6 og 7 fods-varianterne. Stængerne er særdeles velegnede til kyst og fjordfiskeri efter havørred. Men jeg bruger også mine til geddefiskeri, karpefiskeri, fiskeri efter laks i åen, havbarsfiskeri, makrelfiskeri, put and take fiskeri m.m.

I 2017 besøgte jeg Færøerne, hvor jeg havde medbragt min 6 fods Lightning Rod. Her fangede jeg torsk, sej, lange, rødtorsk og lubbe m.fl… Dette i alt fra 15-25 meters dybde. Alle fisk blev fanget via. spinnefiskeri med blink og denne stang.

Eksempler på styrke

Jeg har formået at stå en hel dag, hvor jeg har kastet 150 grams makreller ud efter gedder, uden at knække 7-fods-varianten, som har en kastevægt på 10-30 gram. Dette vil jeg dog ikke anbefale, da jeg ofte går langt over stregen for, hvad diverse stænger og hjul kan klare, bare for at se, hvad der er max-grænsen for hver af disse.

Min 5 fods-variant, kaster jeg let op til 35 gram med. Stangens kastevægt går fra 2-10 gram.

OBS: Husk at grejbutikkerne ikke kan give nye stænger, når man har overskredet stangens kastevægt. Mine eksempler er bare for at forklare stængernes styrke, altså, man skal ikke være bange for, at gå til den, med sin ny-indkøbte Berkley Lightning Rod.

Der er ingen der “donerer”/sponsorerer mine stænger eller hjul til mit fiskeri, det har jeg ingen ønsker om. Det giver ofte ikke en reel “vurdering” af et produkt. Jeg forsøger altid at modbevise egne teorier og erfaringer, man vil derfor vide, at mine anbefalinger er reelle.

Fuglekongen blev hvad den blev, på grund af sin hjerne. Hvad vil den kloge mand gøre, når nu han ved, at der findes noget derude som koster mindre og er bedre end det meste, til den, eksempelvis, femdobbelte pris?

En Berkley Lightning Rod på 5, 6, og 7 fod kan fås for 449 kr. lige her: Bestil online

/Jari – www.campingogfiskeri.dk