Aabenraa Fjord – lystfiskeri

Aabenraa Fjord. Jari med en flot sej.

Aabenraa Fjord er en af flere spændende og smukke fjorde i Sønderjylland. Hvis man er til kyst- og fjordfiskeri efter havørreder, er dette endnu en mulighed for fangstgivende fiskeri i Danmark. En man ikke bør snyde sig selv for. Selvom torske- og sej-fiskeriet også har sine gode perioder. Havørredfiskeriet er det mest givende og mest populære året rundt.

Der er dog en undtagelse i den sammenhæng og det er, at lystfiskeri fra småbåde eller jolle (småbådsfiskeri), er uhyre effektivt året rundt, når torskefiskene skal fanges. Men fra land er det en ganske anden sag.

Fiskeriet efter havørreder i Aabenraa Fjord, er som i alle andre danske fjorde. Undtagelsen er, at denne fjord ikke har vige. Den er nærmest en åben bugt. Det kan besværliggøre havørredfiskeriet om vinteren i store dele af fjorden, men ikke helt og aldeles. Mere om det længere nede…

Hvert år fanges der store havørreder i denne fjord, men der ville blive fanget langt flere, hvis flere fiskede deri. Og hvorfor er der så ikke så mange der gør det? Manglende positiv markedsføring, andre – bedre omtalte områder i nærheden, mangel på viden? Ja der kan være flere grunde hertil. Men hvor om alting er, så kan denne fjord det samme i form af fangster, størrelser og antal, som selv nogle af de bedste havørredfjorde i Danmark.

Den indre del af fjorden har, trods manglen på vige, meget at byde på. Både om vinteren og resten af året. Havnen er et godt bud på spændende havørredfiskeri, samt fiskeri efter torsk, sej, makrel, sild og fladfisk. Nogle år gælder det endda uanset årstid.

Det er naturligvis ikke muligt, at fiske alle steder i Aabenraa Fjord hele året rundt, den indre del inklusive. Det er fordi der ligesom i de fleste andre danske fjorde, også er fredningsbælter her. Læs mere om dem i linket længere nede…

Er det svært at fiske i Aabenraa Fjord?

Fjorden er nem at komme til langt de fleste steder. Mange steder kan man endda fiske fra land, uden at skulle vadefiske. Ved mange fiskepladser er der også gode parkeringsmuligheder, tæt ved- eller helt nede ved vandet.

I perioder er der mange fisk, oftest mange havørreder. Generelt er fiskeriet langs hver kilometer af fjorden, fordelagtigt efter havørreder og ikke meget andet. Hvis vi lige ser bort fra hornfisk i sommersæsonen, samt fiskeriet fra havnen.

I sommersæsonen kan aften- og skumringsfiskeriet nogle få steder, byde på givtigt sej- og torskefiskeri fra land.

Denne side omhandlende lystfiskeri i Aabenraa Fjord, giver et godt indblik i mulighederne for at fange alle fiskearter i fjorden, inkl. hvor, hvornår og hvordan. Se den her: Fjorden ved Aabenraa…

Fisketegn

Det kræver kun statens fisketegn for at fiske i fjorden. Alle under 18 år samt alle over 65 år skal dog ikke have et.

Køb statens Fisketegn her: Fisketegn…

Beløbet går bl.a. til Udsætning af fisk – eksempelvis havørred og pighvar i Danmark og vandløbsrestaurering.

Søkort

Også kystfiskere eller lystfiskere generelt, som normalt fisker fra land, kan have gavn af et søkort. Normalt bruges det dog af lystsejlere m.fl. genrelt og dem som fisker fra båd.

I dag findes der naturligvis et utal af elektroniske apparater, som kan være behjælpelige med at læse dybder m.m., men et med et søkort, kommer man langt uden.

Det at kunne se dybdekurver m.m. kan hjælpe en til, at regne ud hvornår og hvor fiskene kommer tæt under land og hvornår de ikke gør. En kæmpe fordel i jagten på havørrederne, samt torsk og sej i fjorden fra land.

En tommelfingerregel, som holder i Aabenraa Fjord er, at om vinteren, skal man gerne væk fra sejlrenden, og om sommeren, tæt på den. Undtagelsen ligger i den indre del af fjorden.

Man kan blandt andet læse mere om havørredernes ageren, inde på siden om havørreder og havørredfiskeri i Danmark her: Havørred og havørredfiskeri i Danmark…

Køb søkort til Aabenraa Fjord, samt de andre spændende fjorde i landet her: Søkort…

Gode overnatningsmuligheder ved Aabenraa Fjord

Det er muligt at overnatte flere steder omkring fjorden. Både når det kommer til campingpladser, bed and breakfast´s og hoteller.

Her på siden, kan man se flere muligheder for camping og fiskeri i Syd- og Sønderjylland: Overnatning i Syddanmark…

Rigtig god fornøjelse.

CampingogFiskeri.dk

error: Content is protected !!