Makrelfiskeri fra land i Jylland

Makrelfiskeri fra land, kan være mindst ligeså givende som fra båd. Man kan sige, at det faktum ikke gælder alle steder, hvilket det da heller ikke gør. Der er dog nogle havne rundt om i landet, hvor man kan sætte netop dét lighedstegn imellem de to muligheder op fangstmæssigt.

Når makrellerne ankommer til Danmark, oftest fra juli og august og helt frem til, de i ca. midt-september tager sydpå igen, kan man rundt om fra landets strande og havne, fange disse velsmagende og stærke fisk. Men hvor fanges de nemmest og mest sikkert, så en evt. lang køretur ikke bliver forgæves?

Der er måske nogen som vil undre sig over, at flere store havne ikke er nævnt. Det er ganske simpelt fordi, at de ikke fisker nær så stabilt, som de jeg her nævner.

Jeg giver her mine bud på, hvor man skal tage hen, hvornår, og hvilke agn man skal bruge til fangst af makrel på hver fiskeplads.

Agger/Agger Tange – juli, august, september

De mange Stenhøfder/bølgebrydere langs stranden ved Agger og Agger Tange, kan man, fra de fleste af dem i hvert fald, fiske fra. Når makrellerne er at finde langt ude fra strandkanten, kan de nås fra disse.

Men fra strandkanten kan de velsmagende makrel oftest også fanges. Især om aftenen, hvor de er på jagt efter småfisk i brændingen, som ikke så let kan manøvre som de kan, i de ofte kraftige bølgeskvulp og understrømme.

– Klart vand er et must for succesfuld makrelfiskeri i dette område.

Diverse makrelforfang og blink med farven sølv, er alt man behøver til fangst af makrel ved Agger og Agger Tange.

Hanstholm – fra midt-juli, august og september

Til makrelfiskeri i Hanstholm, vil jeg anbefale fiskeriet fra nordmolen. Der er oftere makrel her end noget andet sted ved Hanstholm Havn. Der skal fiskes i retning mod den enkeltstående mole ca. 700 m. – 1 km. nord for Hanstholm Havn. I klart vejr kan denne ses fra nordmolen.

– Klart vand er et must for fangst af makrel i dette område.

Diverse makrelforfang og blink i stort set alle farver, samt fiskeri med prop og sildestykker, hele tobis eller tobis i stykker, er alt man behøver til fangst af makrel ved Hanstholm Havn

Skagen – Stranden ved Højen Fyrvej

Fra stranden ved den jyske vestkyst nær Skagen, for enden Højen Fyrvej, kan der fanges makrel fra tidlig morgen til de helt sene aftentimer. Når man fisker henunder aften efter makrel her, og himlen er blottet for skyer, er både solnedgang og lyden af havet, noget nær det tætteste man kommer på det helt rigtige setup, for et rigtigt fiskeeventyr.

Strækningen mod Gammel Skagen i syd, fra parkeringspladsen ved Højen Fyrvej er at foretrække.

– Klart vand er et must for fangst af makrel i dette område.

Diverse makrelforfang og blink i stort set alle farver, samt fiskeri med prop og sildestykker, hele tobis eller tobis i stykker, samt fluefiskeri med større flashfluer eller glitrende streamere i sølv eller kobber, er alt man behøver til fangst af makrel ved Skagen. Højen Fyrvej.

Læs også om de mange muligheder der for at fange andre fiskearter i Skagen her: Lystfiskeri i Skagen…

Makrelfiskeri ved Frederikshavn Marina.Frederikshavn Marina – august til midten af september

Fra Sæby til Skagen, er denne lille havn syd for Frederikshavn Havn, den mest stabile til fiskeri efter makrel. Dog skal man gerne ankomme henunder aften, men sommetider, er der masser af makrel midt på dagen også. Ved lavvande kommer makrellerne til tider, helt ind i den meget lille indsejling til Marinaen. Her kan man opleve vandet koge af små fisk, som springer for livet, omringet af en stime makrel eller 2.

Stimerne af sultne makrel trækker også gerne langs stenmolen som der fiskes fra, den sydvendte. Man skal huske på, at der ved den første del af stenmolen er en fredning, så det er i og for sig kun den yderste del der må fiskes fra.

De fleste makrel fanges dog i længere kast, fra dette område af sydmolen: Spidsen af den, fra styrehuset af en gammel kutter, som er placeret på molen og ud til indsejlingen.

– Klart vand eller mildt grumset vand, er et must for makrelfiskeri i dette område.

Diverse makrelforfang og blink i stort set alle farver, samt fiskeri med prop og sildestykker, hele tobis eller tobis i stykker, er alt man behøver til fangst af makrel ved Frederikshavn Marina.

Karlby og Sangstrup Klint – august til midten af september

De 2 klinter på Djursland bliver oftest forbundet med fangster af store havørreder. Men har man udstyret til de helt lange kast ud over 60 og 70 meter, kan man i aftentimerne i slutningen af sommeren og i starten af efteråret, fange godt med makrel her.

Makrellerne er ofte ret store og er derfor sjove at hive i land, også fordi, at man har fighten fra hugget næsten helt ude i kastet, hvor blinket lander.

– Klart vand eller meget let grumset vand, er et must for makrelfiskeri i dette område.

Diverse blink i farver som tobis, sølv, kobber, sølv/blå eller rød eller orange/guld, er alt man behøver til fangst af makrel ved Karlby Klint og Sangstrup Klint.

Makrelfiskeri i Strandby Havn.Strandby Havn – august

Denne hyggelige havn byder på sjov og spas for hele familien, når der skal fanges makrel. Små havnebassiner, stenmoler og mulighed for at slå klapstolen op, og fiske med prop og sild lige foran sig, i afslappet stil, gør denne havn lige dét hyggeligere at besøge, når makrellerne skal fanges.
Der er nemlig ofte ret stille vand og læ at finde her.

Det første “havnebassin”/indsejlingen og bassinet mod syd er klart at foretrække. Jo varmere sommeren er, jo flere makrel er der at fange her.

– Klart vand er et must for fangst af makrel i dette område.

Diverse makrelforfang og blink i neutrale farver som tobis, Sølv og kobber, samt fiskeri med prop og sildestykker, hele tobis eller tobis i stykker, er alt man behøver til fangst af makrel ved Strandby Havn.

Andre stabile steder til makrelfiskeri

Fredericia Havn – juli, august, september (Oktober)
Løkken Mole – juni, juli, august, september.
Skagen Cruise Havn –  juni, juli, august, september.

Camping og hytteophold nær fiskepladserne

Hedebo Strand Camping – Book her: Overnatning

Andre muligheder:

  • Skiveren Camping
  • Randers Fjord Camping
  • Gammelbro Camping

Held og lykke med makrelfiskeriet i Jylland.

/Jari – Camping og Fiskeri


Læs meget mere om lystfiskeri efter makrel i Danmark her: Lystfiskeri i Danmark efter makrel…


error: Content is protected !!