Teltcamping – hvorfor gøre det? – læs mere…

Teltcampingi Danmark er sjovt og hyggeligt.

Teltcamping og campingpladser

En campingplads er på mange måder et fristed. Et sikkert område i naturen hvori man kan bo, holde fri og samtidig have de nødvendige faciliteter, som man har derhjemme. Ofte tilbydes der mere end hvad er at finde i eget hus eller egen lejlighed, såsom swimmingpool, tennisbaner etc.

Man camperer som regel i et område med masser af muligheder. Det i form af diverse sports-aktiviteter, fiskeri, vandreture, cykelture m.m.
En campingferie fritager i nogen grad os mennesker for, at skulle tænke på hverdagens mange gøremål.
Når der er mindre at tænke på, får vi mere energi, overskud og dermed også lyst til at deltage i mere. Vi får lyst til at bruge krop og sanser, på en helt anden måde.

Det at campere er i og for sig ensbetydende med, at tillade sig selv at bryde ud af hverdagens samme rytme og melodi, at tillade sig selv at holde ordentligt fri og give sig selv nogle velfortjente dage med fred og ro i krop og sjæl.

Hvorfor teltcamping?

Lyden af liv…

Teltet er bl.a et perfekt eksempel på, at give tillid til naturen og de omgivelser man bor i. Hvis man tænker nærmere over det, er der ikke mere end et tyndt stof mellem alt det derude og hvad vejret kan bringe med sig.
I et telt hører man alt lige fra dyrenes “sang”, til insekternes mange vingeslag.  Vejrets lune og andre campisters “summen” på pladsen ligeså.
På en campingplads lyder stemmerne fra med-campisterne, som en behagelig og beroligende samhørig summen. Man fornemmer under et camping-ophold, at der er god stemning og masser af liv udenfor teltdugen.

En herlig lydoplevelse…

Aften og nat

Om aftenen og om natten er der ofte ro. Som telt-campist kan man fornemme roen tydeligt og alligevel kan man i vågen tilstand høre, at små natdyr gør sin entré. Uglen tuder, pindsvinet pusler langs teltdugen, musen snuser og rasler i skovbunden. Frøernes kvækken er pludselig tydeligere p.g.a. mindre støj generelt, og sidder man ude i sin medbragte klapsammen-stol, kan man se flagermusen jage insekter i måneskinnet. Naturen er ligetil, så er der flagermus, er der ofte også en hornugle der jager dem. En lydløs jæger, som flagermusen selv.

Nem løsning og eventyr-opfordrene

Teltet er nem at medbringe når man skal på camping. Der er plads til den i rygsækken under vandreturen, på cyklen eller i cykeltraileren under en tur rundt i landet eller i bilens bagagerum på vej mod nye eventyr.
Det er en anden form for ferie man holder når man camperer i telt. Teltet er på sin vis bare er en seng med en beskyttende dug både over og under, og ikke et decideret opholdssted. Man har generelt større tendens til at komme ud og opleve noget som telt-campist, da der ikke er den luksus eller komfort, i at have en sofa og et fjernsyn, som der eksempelvis er i en campingvogn.

 Teltcamping – Kogegrej og mad

Primitiv madlavning og overnatning i telt, er i de fleste tilfælde tæt forbundet. Man har måske et simpelt primussæt, en dåse bønner, 500 gram hakket okskød, lidt løg og et par peber- samt chilifrugter og en dåse tomater. Mere skal der ikke til for at lave chili con carne.
Eller så har man en dåse forloren hare, færdiglavet, klar til opvarmning. Uanset hvad, føler man ofte under teltcamping, at man ikke behøver meget. Sjæl og krop er mættet af alt det gode udefra, og pludselig er maden mere dét den i virkeligheden er, nemlig det der skal holde os i live, og ikke en evig kulinarisk oplevelse.

Teltcamping er ikke for alle, men man skylder sig selv at prøve det, bare én gang. Sæt sanserne på andre prøver end normalen og se hvad du får ud af det.

God tur!

/Jari – Camping og Fiskeri og Lystfiskeri Danmark

Læs også om mulighederne for at leje en kano her på siden: Klik her…

error: Content is protected !!