Array
(
  [0] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 452
          [name] => Put and take Syd og Sønderjylland
          [slug] => put-and-take-syd-og-soenderjylland
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 452
          [taxonomy] => category
          [description] => 
          [parent] => 0
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [cat] => WP_Term Object
        (
          [term_id] => 453
          [name] => Lystfiskergården i Roust
          [slug] => lystfiskergaarden-i-roust
          [term_group] => 0
          [term_taxonomy_id] => 453
          [taxonomy] => category
          [description] => Lystfiskergården er en lækker og familievenlig oase i Syd-Vestjylland bestående af 2 søer. Søerne er omkranset af høje træer og fredede diger. Alle faciliteter er i orden og fiskene er mange og mulige at fange for både store og små.

[br] [br]

Vandet i den største af de 2 søer, som kun er beregnet til ørredfiskeri, er krystal-klart, men kan dog under nedbør få lidt farve. Ørrederne fra søen smager altid godt og er i god kondition.
I den mindste af søerne er enorme stør op til og med 47 kg. Flere end 6 af de stør man kan fange i den 5000 m2 lille sø, er over 30 kg. Vandet er en anelse grumset ,men ikke nok til, at man ikke kan se de enorme fisk når de kommer tæt på kanten, hvilket de ofte gør.

[br] [br]

Lystfiskergården i Roust er en sublim familiesø, men er bestemt også et besøg værd for ham eller hende der vil hygge alene i ro og mag.

[br] [br]

Vi har besøgt Lystfiskergården i Roust. Læs mere her under:

 
          [parent] => 452
          [count] => 0
          [filter] => raw
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [cat] => Array
        (
          [0] => WP_Term Object
            (
              [term_id] => 470
              [name] => Ørredfiskeri
              [slug] => oerredfiskeri
              [term_group] => 0
              [term_taxonomy_id] => 470
              [taxonomy] => category
              [description] => 
              [parent] => 453
              [count] => 2
              [filter] => raw
              [cat_ID] => 470
              [category_count] => 2
              [category_description] => 
              [cat_name] => Ørredfiskeri
              [category_nicename] => oerredfiskeri
              [category_parent] => 453
            )

        )

    )

)

Regnbueørred

Regnbueørred Lystfiskergården

Lystfiskergården i Roust har en lækker ørredsø, omgivet af fredede diger og høje træer. Søen er en særdeles spændende sø at fiske i. Den runde form gør nemlig, at det ved første øjekast kan være svært at regne ud hvor ørrederne kan fanges. Ørrederne kan dog fanges overalt i søen, men vil man gå efter de lidt mere sikre kort, så læs med her under:

Læser man denne guide til ørredfiskeriet i Lystfiskergården i Roust igennem, og går efter den, forøges chancerne for fangst betydeligt.

Regnbueørreder fra 1,5 kg.- 5 kg. er der mange af, og imellem de mange, er der nogle store fisk op til og med 8 kg.
Ørrederne i søen kæmper ofte rigtig godt, med vilde spring og lange hidsige udløb. Fiskene smager fortrinligt og vandet de fanges i, er klart og lækkert.

Fisk aktivt langs kanterne

Ørrederne trækker ofte langs kanterne i Lystfiskergårdens ørredsø. Især langs den syd/øst-vendte “langside”, er der trækkende ørreder at finde. Disse fanges oftest med et bombardaflåd og powerbait i grøn, regnbue-versionen eller en 50/50 blanding med hvid/sort eller sort/gul, hvor begge farver er lige synlige. Gerne med hvidløg.
Lav/ælt gerne powerbaiten i en aflang form. Kast 1-3 meter ud fra kanten og ned langs siden og forsøg da at finde både tempo og dybde på dagen.

Også gennemløbsblink fungerer langs den syd/øst-vendte side. Der fiskes på samme måde som med powerbaiten, altså med kast 1-3 meter ud fra kanten og ned langs siden. Sort/hvid, sort/orange, hvid/lyserød samt grøn/hvid – grøn/lyserød er ganske givtige her.

Øen

I ørredsøen hos Lystfiskergården i Roust er en ø. Regnbueørrederne kan godt lide at kredse rundt om øen, da både småfisk og insekter holder til i området. Man kan både fiske med bombardaflåd med flue eller powerbait, gennemløbsblink eller et bundtackle/bundforfang med powerbait. Det er vigtigt at man kan kaste helt ud til øen, for at få del i de mange fisk derude. Der er ikke nogen bestemte farver der fungerer bedre end andre ved øen, der er fanget på stort set alle tænkelige farver og bliver det til stadighed.

Syd-øst og nord-vest hjørnerne

De 2, i overskriften nævnte, “hjørner”, er generelt de bedst givende i søen. Ofte fanges der regnbueørreder med både orm, powerbait, spinnere, blink, fluer m.m. her. Hjørnerne byder på udhængende træer som betyder skjul, et godt jagtområde og fungerer som en lækker standplads for enhver regnbueørred. Træerne tiltrækker insekter og småfisk, som søger sikkerhed under og omkring de mange grene. I det syd-øst-vendte hjørne er også et udløb fra en lille kanal. Her samler sig også småfisk og det ved søens ørreder. De trækker tit og ofte forbi her, for at se om der er fødeemner i området.

Østenden – tangen mellem ørredsøen og størsøen

Ved østenden, midt mellem de 2 broer, er der nogle få træer som står samlet. Fisker man ud for disse, gerne alt fra 3-20 meter ude, er der ofte fisk at finde der. Der fanges hver år regnbueørreder i området med powerbait. Dette fisket aktivt med bombardaflåd eller fast-liggende med bundforfang – fra 30 cm. til 1,5 m over bunden. Også fluefiskerne er ofte heldige ud for, og omkring træerne. Hvid, sort, grøn og gul går igen når fangsterne gøres op her. Uanset om der er tale om flue eller powerbait.

Buret og hullet

Sommetider er det svært at fange ørrederne i de ovennævnte områder. Ofte er det sådan, at de da står ude i et hul, tæt på “buret” – nettet hvori søejerne opbevarer deres fisk, før de udsættes til søens gæster.

Hullet er godt 10-20 meter ude fra øens østvendte side – der bruges powerbait eller orm i hullet. Der skal dog kastes meget langt for at nå derud. Også omkring selve buret fanges der fisk. Her har alm. regnorm år efter år vist sig ganske givtige.

Knæk og bræk efter regnbueørreder hos Lystfiskergården i Roust.

/Jari

error: Content is protected !!