Horsens Fjord – camping og fiskeri

Horsens Fjord camping og fiskeri
Tekst: Jari P – Foto: Jan Bachman Jensen – Camping og Fiskeri

Horsens Fjord – Camping og Fiskeri

Camping og Fiskeri ved Horsens Fjord går hånd i hånd. Langs fjordens bredder er så mange gode fiskepladser, at man sagtens kan bruge flere dage på at nyde mulighederne.

Mange af fjordens fiskepladser er nemme at komme til og fra flere af dem, kan man fiske fra land. Dog skal her nævnes, at man får adgang til meget mere fiskevand, og derfor også mange flere fisk, ved brugen af waders.

Det er hovedsageligt den velsmagende, vel-fightende og smukke havørred, der fiskes efter i Horsens Fjord. Men når der er sæson for det, kan man også fange sild, makrel og hornfisk i fjorden.

Hjarnø, som ligger i udkanten af fjorden, er et rent havørred-paradis. Både om foråret, sommeren og om efteråret. Om vinteren kan det være en fordel at besøge fiskepladserne længere inde i fjorden – det fra midterfjorden og ind.

Horsens Fjord – camping

En af de campingpladser, som både udlejer hytter, mobilehomes og glampingtelte, er Horsens City Camping.

Trods det meget “centrale” navn, ligger campingpladsen helt nede ved vandet, i udkanten af Horsens by.

Øst for campingpladsen er flere skove med hyggelige stier og cykelruter. Skovene ligger tæt på vandet og flere af fjordens gode fiskepladser, er belejligt placeret langs ruten, som perler på en snor.

Ynglende havørne kan opleves ved Stensballe Skov, Vorsø og Vorsø Kalv, kun tyve minutters gang fra Horsens City Camping.

Se og læs mere om campingpladsen her: Horsens Camping

Horsens Fjord – lystfiskeri

Havørrederne kan fanges året rundt i Horsens Fjord. Makrellerne ankommer typisk sidst i juli eller i starten af august. Sildene er allerede at finde og fange i april, oftest inde omkring havnen.

Hornfiskene ankommer i enorme stimer fra midten af april eller i starten af maj, hvis sommeren starter sent.

Læs om hvordan man fanger hornfisk: Klik her…
Læs om hvordan man fange sild: Klik her…

Havørrederne kan til tider være lidt mere komplicerede at få i tale. Farver, størrelser, gang i vandet, koldt vand, varmt vand, vandstand, vindretning og årstider, ja alt kan spille ind i jagten på den første eller næste havørred.

Det er ofte havørrederne der lokker folk til fjorden fra nær og fjorden og det er også derfor camping og fiskeri ved Horsens Fjord er, som den fødte opholds-idé.

En side om lystfiskeri i Horsens Fjord er ved at se dagens lys. Den forventes færdig i løbet af foråret 2020.

Følg opbygningen af den her: Horsens Fjord lystfiskeri…

/Jari

Se flere videoer omhandlende lystfiskeri i Horsens Fjord: Klik her…

error: Content is protected !!