Daiwa Ballistic LT-3000D-C – et saltvands-pletskud med finesse fra Daiwa

Tekst: Jari – foto: Irena Mathiasen, Jimmy Jeppesen, Martin Alsing Fischer – Camping og Fiskeri

Indledning:

Det er efterhånden gået op for de fleste, at Daiwa har overhalet Shimano indenom, når det kommer til “saltvands-bestandige” fiskehjul. Når jeg anvender anførselstegn i ordet, salvands-bestandige, er det ganske simpelt fordi, at stort set ingen hjul på det danske marked, kan klare saltvand i større mængder.

Nogle dog mere end andre…

Et godt bud, fra min side, på et lækkert og holdbart hjul til fiskeriet i saltvand efter havørred, havbars eller torsk m.fl. er Daiwa Ballistic LT-3000D-C.
Dette lækre indspark fra Daiwa har også finesse. Hjulet er let, samt lækkert at køre med.
Man har desuden valgt, at gøre lidt mere ved saltvandsbestandigheden. De (Daiwa) har formået at lukke hjulet godt og grundigt.
Hjulet gør sig mindst ligeså godt i ferskvand og uanset hvor man vælger at fiske med dette hjul, er der et lækkert sammenspil mellem holdbarhed, råstyrke og finesse.

Daiwa Ballistic LT-3000D-C – erfaringer ved vandet

Hjulet har været med mig på godt og vel 80 saltvandsture, samt nogle fisketure til å og sø. Jeg har vel dyppet hjulet ca. 10 gange i saltvand, i alt fra 2-10 sekunder og ladet vandet trænge ind. Skyllet det ved hjemkomst. Det kører stadig.
Jeg kan ikke anbefale, at dyppe et hjul i saltvand på denne måde, men skulle det ske ved ét uheld eller 2 med dette hjul, skal man ikke være så bekymret. Det kan klare det.

Hjulet er blevet tabt på strandsand, sten samt “havne-cement”. (Molen) Intet er skævt og ingen mislyde.
Held eller pålidelig kvalitet? Jeg kan kun gætte…

LT. står for light weight. Daiwa Ballistic LT-3000D-C vejer da absolut heller ikke meget for et hjul i str. 3000.
Sølle 185 gram.

Mine erfaringer med dette hjul er intet mindre end tilfredsstillende…
Som lystfisker, og i mit tilfælde, en som står ved vandet mere end 300 dage om året, og som oftest står i det salte vand i fjorden og langs kysterne, så er der intet vigtigere end at kunne stole på sit grej, i dette tilfælde sit hjul.

Der er flere gode hjul på markedet, men ikke mange som ser så lækre ud, vejer meget lidt, holder til tæsk, saltvand og sidst med ikke mindst, som kan klare mosten, når den store fisk melder sig.

Prisen er fair og sammenligner man med diverse andre fiskehjul på markedet i samme prisklasse, fra f.eks. Shimano, så er dette hjul klart at foretrække.

Hjulet kan købes her: Hvidovre Sport

Jari/campingogfiskeri.dk

error: Content is protected !!